Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σούπερ «βόμβα», καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση της σπουδαίας Λετονής Κριστίν Βίτολα. Οι ερυθρόλευκοι μετά την απόκτηση της Ιωάννας Δίελα έκαναν τη μεγάλη υπέρβαση και έκαναν δική τους την 30χρονη Λετονή, ισχυροποιώντας την ομάδα μπάσκετ γυναικών ενόψει της νέας χρονιάς με μια μεγάλη προσθήκη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Βίτολα αποτελεί προσωπική επιλογή και του νέου τεχνικού της ομάδας, Μάρτινς Ζίμπαρτς, ενώ στις πρώτες της δηλώσεις με τα ερυθρόλευκα τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστεί στο λιμάνι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Κριστίν Βίτολα. Η Λετονή διεθνής φόργουορντ/σεντερ (ημ. γέννησης 02/06/1991, ύψος 1,96μ.), υπέγραψε το συμβόλαιο της και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου μας.
Στις πρώτες της δηλώσεις ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Κριστίν Βίτολα ανέφερε στο olympiacossfp.gr τα εξής:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Στόχος μου είναι να απολαύσουμε το μπάσκετ και να βοηθήσω με την εμπειρία μου την ομάδα, όσο περισσότερο μπορώ, προκειμένου να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι μας θα μπορούν να μας υποστηρίξουν, να μας μεταφέρουν την ενέργειά τους σε κάθε παιχνίδι και να ζήσουμε μαζί τους ωραίες στιγμές».
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
2006-2007: Rigas Satiksme/Kadetes (Λετονία)
2007-2008: SK Riga (Λετονία)
2008-2009: SK Riga (Λετονία)
2009-2014: The University of Texas at El Paso (NCAA)
2020-2021: Aluinvent DVTK Miskolc (Ουγγαρία) , το Νοέμβριο του 2020 συνέχισε στη Fenerbahce και το Φεβρουάριο του 2021 υπέγραψε στην Τουρκική Elazig Il Ozel Idare.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.