Αττική: Αυξημένη 89% η κυκλοφορία των οχημάτων τη Μ. Εβδομάδα σε σχέση με πέρυσι
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου έφθασε στο 173%, στη Βασ. Σοφίας, όπου έφτασε το 115%, στην Αρδηττού σε ποσοστό 97%, αλλά και στις Λεωφόρους Κηφισού 78% και Μεσογείων 71%, Πέτρου Ράλλη 60% και Λ. Αλεξάνδρας 43%.
Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία κατά μέσο όρο έφτασε το 89% παρατηρήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σε 12 κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, για το διάστημα από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Τετάρτη.
Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου έφθασε στο 173%, στη Βασ. Σοφίας, όπου έφτασε το 115%, στην Αρδηττού σε ποσοστό 97%, αλλά και στις Λεωφόρους Κηφισού 78% και Μεσογείων 71%, Πέτρου Ράλλη 60% και Λ. Αλεξάνδρας 43%.
Παράλληλα ο μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων σε κεντρικές οδικές λεωφόρους όπως στη Λεωφόρο Κηφισού στα ρεύματα προς Λαμία και Πειραιά ανήρθε στα 5.887, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές μέρες που ήταν 3.347 οχήματα, ενώ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στα ρεύματα προς Πειραιά και Γλυφάδα ο φετινός μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων κυμάνθηκε από 2.225 έως 3.040, ενώ πέρυσι δεν ξεπέρασε τα 1.220 οχήματα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πατούλης επισημαίνει πως τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής «αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο και μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο της πανδημίας και γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας κι αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας, μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».
Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1.000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια υπουργεία.
- Mitsotakis Again Cites ‘Nuke Option’ For Energy Needs
- Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Στις κάλπες 48,7 εκατομμύρια ψηφοφόροι
- Live Streaming: Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Ντόλι Πάρτον: Μιλά για την υγεία της και το πένθος
- ΚΚΕ: Προκλητική κοροϊδία Μητσοτάκη στον λαό – Δήθεν «προστασία της Κύπρου» η μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο
- Λαριτζανί: Η «συμμορία του Έπσταϊν» σχεδιάζει να εμπλέξει το Ιράν σε μια «11η Σεπτεμβρίου»
- Superleague 2: Αυτές είναι οι ενδεκάδες στο Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας: Πότε περνάμε με πορτοκαλί – Τι ορίζει ο νέος ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [15.03 – 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/POSTER-copy-14-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442