Νέα βόμβα από Τουρκία – Λιβύη: Ετοιμάζουν μνημόνιο συνεργασίας και για πετρέλαιο, φυσικό αέριο
Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Λιβύη εξέφρασε την ελπίδα του ότι το μνημόνιο συνεργασίας Αγκυρας - Τρίπολης στον τομέα των υδρογονανθράκων θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα.
Ο υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Λιβύης Μοχάμεντ Αουν συζήτησε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Λιβύη Κανάν Γιλμάζ, προχθές Τετάρτη, τρόπους συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.
«Υπογραφή μνημονίου»
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Τρίπολη, σύμφωνα με τον Αχμέντ αλ Ταρχούνι, Διευθυντή Πληροφοριών και Επικοινωνιών του υπουργείου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Ο Αλ-Ταρχούνι ανακοίνωσε ότι συζητήθηκαν τρόποι για την «υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας με τη χρήση υδρογονανθράκων».
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου αναφέρει ότι ο τούρκος πρεσβευτής εξέφρασε την ελπίδα του «αυτό το μνημόνιο να υπογραφεί κατά την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας».
Πέντε συμφωνίες
Στις 12 Απριλίου, Τουρκία και Λιβύη συνήψαν πέντε συμφωνίες σε διάφορους τομείς, στη διάρκεια τελετής παρουσία του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προσωρινού πρωθυπουργού της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος επισκέφθηκε την Αγκυρα επικεφαλής πολυάριθμης αντιπροσωπείας που αποτελείτο από 14 υπουργούς, άλλους αξιωματούχους και στρατιωτικούς.
Πηγή: aa.com.tr, echedoros-a.gr
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442