Δανία : Κατέρρευσε «στον αέρα» στην ανακοίνωση για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca
Πανικός επικράτησε στη Δανία καθώς, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τη διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, λιποθύμησε η επικεφαλής του Δανικού Οργανισμού Φαρμάκων
Πανικός επικράτησε στη Δανία καθώς, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τη διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, λιποθύμησε η επικεφαλής του Δανικού Οργανισμού Φαρμάκων, Τάνια Έρικσεν.
Tanja Erichsen fra Lægemiddelstyrelsen falder om på pressemøde. Skulle være OK igen. #astrazeneca #covid19 #corona #coeonadk #covid19dk pic.twitter.com/zWz6ZjzL68
— Engelhardt (@engelhardtcph) April 14, 2021
Αμέσως επικράτησε αναστάτωση, με τη συνέντευξη Τύπου να σταματά, καθώς η Τάνια Έρικσεν, επικεφαλής του Δανικού Οργανισμού Φαρμάκων, έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεφαλής της Εθνικής Αρχής της Δανίας, Σόρεν Μπρόστρομ.
Η Τάνια Έρικσεν μετά από λίγη ώρα συνήλθε, αλλά μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέρρευσε λόγω υπερκόπωσης.
Η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε μετά από λίγο, με τον Μπρόστρομ να τονίζει: «Πήραμε στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων Δανίας και Νορβηγίας και καταλήξαμε πως ένας (1) στους 40.000 μπορεί να παρουσιάσει ένα σπάνιο και σοβαρό σύνδρομο, το οποίο ονομάσαμε VITT και, φυσικά, μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές. Αυτό το σύνδρομο δεν καταφέραμε να το περιορίσουμε σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε το εμβόλιο. Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες. Δεν σταματούμε επειδή φοβόμαστε τις παρενέργειες. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι παρενέργειες. Δεν απορρίπτουμε το εμβόλιο εξαιτίας αυτού. Το πιθανό όφελος υπερτερεί των επιβλαβών συνεπειών της καταπολέμησης μιας πανδημίας. Λόγω της ειδικής κατάστασης που επικρατεί στη Δανία, γι’ αυτό συνεχίζουμε τη διάθεση εμβολίων, χωρίς το AstraZeneca. Επίσης, με βάση το πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός, δεν μας είναι απαραίτητο το εμβόλιο αυτό. Η απόφαση να μην διαθέσουμε ένα αποτελεσματικό και εγκεκριμένο εμβόλιο ήταν πολύ δύσκολη. Αλλά αυτό κάναμε τελικά».
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
- Τρέξιμο: Πήγαινε σε άλλο επίπεδο μέσα σε μόλις 60 μέρες
- Έφοδος της ΕΕ στα γραφεία της Temu – Τι αναφέρει εκπρόσωπος της Κομισιόν
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442