Ιταλία : Καθηγήτρια υποχρέωσε μαθήτρια να κλείσει τα μάτια της με μαντήλι για να μην «κλέψει» σε τεστ
«Αισθάνθηκα ταπεινωμένη» εμπιστεύτηκε η μαθήτρια στους φίλους της, οι οποίοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσφύγουν στις αρχές
Καθηγήτρια σε ιταλικό σχολείο υποχρέωσε μαθήτρια να κλείσει τα μάτια της με μαντήλι κατά τη διάρκεια εξέτασης σε μάθημα εξ αποστάσεως για να μην «κλέψει», ενώ το περιστατικό προκάλεσε την οργή της εκπαιδευτικής κοινότητας, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.
Η καθηγήτρια σε σχολείο της Βερόνας, στη βορειοανατολική Ιταλία, κατηγορούσε για «υπερβολικά καλές επιδόσεις» την 15χρονη μαθήτρια, φωτογραφίες της οποίας με τα μάτια καλυμμένα με ένα μαύρο μαντήλι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή της δημοσιεύτηκαν σε πολλές ιταλικές εφημερίδες.

«Αισθάνθηκα ταπεινωμένη»
«Αισθάνθηκα ταπεινωμένη» εμπιστεύτηκε η μαθήτρια στους φίλους της, οι οποίοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσφύγουν στις αρχές.
Η διεύθυνση σχολικών υποθέσεων της Βενετίας ξεκίνησε έρευνα και οι πολιτικές αντιδράσεις πολλαπλασιάστηκαν.
«Η κουλτούρα της καχυποψίας δεν είναι ένας από τους στόχους του σχολείου: η κίνηση της καθηγήτριας μου φαίνεται υπερβολική και άτοπη. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στην μαθήτρια» αντέδρασε η υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, η Μπάρμπαρα Φλορίντια.
Η Ένωση Σπουδαστών ζήτησε από την κυβέρνηση την εφαρμογή της χάρτας δικαιωμάτων των μαθητών που κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, την οποία έχει συντάξει η ίδια.
Άλλοι μαθητές του ίδιου σχολείου δήλωσαν ότι υποχρεώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέτασης να έχουν το πρόσωπό τους σχεδόν κολλημένο πάνω στην οθόνη του υπολογιστή τους, σε σημείο που δεν μπορούσαν να διαβάσουν το μάθημα.
Οι Ιταλοί μαθητές βρίσκονται μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη από το κλείσιμο των σχολείων από την αρχή της πανδημίας του νέου κοροναϊού. Σε διάστημα ενός έτους, η Ιταλία έχει κλείσει τα σχολεία της, τελείως ή εν μέρει, για 30 εβδομάδες λόγω της COVID-19.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)









![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)



























![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442