Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Προς ολική επανεκκίνηση του τουρισμού μέχρι τις 2 Ιουνίου

Ιταλία : Προς ολική επανεκκίνηση του τουρισμού μέχρι τις 2 Ιουνίου

«Μέχρι τις 2 Ιουνίου, όταν η Ιταλία γιορτάσει την αβασίλευτη Δημοκρατία της, θα πρέπει να έχουν ξανανοίξει όλα ή σχεδόν όλα», τονίζει ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια. Προσθέτει δε ότι στόχος είναι οι παραλίες να ανοίξουν νωρίτερα από τα μέσα Μαΐου.

Στις επόμενες στρατηγικές κινήσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ιταλία, μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

«Εργαζόμαστε με στόχο να ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο οι παραλίες, φυσικά στην πρώτη αυτή φάση με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν, όπως συνέβη και πέρυσι, τα καταφέρουμε για τα μέσα Μαίου», δήλωσε ο Γκαραβάλια.

«Πάντως, μέχρι τις 2 Ιουνίου, όταν η Ιταλία γιορτάσει την αβασίλευτη Δημοκρατία της, θα πρέπει να έχουν ξανανοίξει όλα ή σχεδόν όλα», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι, «στον τομέα του, ο προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ασφαλώς τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Παράθυρο για διοργάνωση διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, ο Γκαραβάλια δήλωσε στην La Stampa ότι μια από τις δραστηριότητες που μπορεί να ανοίξει και πάλι σχετικά σύντομα είναι εκείνη των διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο μπορεί να ξαναλειτουργήσουν κανονικά και τα ιταλικά εστιατόρια.

Να ισχύσει το πράσινο πιστοποιητικό από τον Ιούνιο

Σε ό,τι αφορά το «πράσινο ψηφιακό πάσο», ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού είναι της άποψης ότι θα έπρεπε να ισχύσει πριν από τις 15 Ιουνίου για μπορέσει η ελεύθερη αυτή κυκλοφορία των πολιτών να επιτρέψει και τον έγκαιρο σχεδιασμό των διακοπών.

Τέλος, σχετικά με τα νησιά «covid free», o Γκαραβάλια τόνισε: «μπορεί και πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Διότι, αν το κάνουν οι άλλοι και εμείς όχι, το μειονέκτημα θα είναι τεράστιο.»

» Η Ελλάδα λέει ότι θα ξανανοίξει στις 15 Μαίου (υπό τον όρο ότι θα φέρει μαζί του κανείς αρνητικό τεστ) και θα προσφέρει νησιά covid free. Αν εμείς μείνουμε αδρανείς, θα πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024