Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές της Τρίπολης, γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από τρίτη κατά σειρά μήνυση σε βάρος του για βιασμό.
Η μήνυση που υποβλήθηκε μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την προσωρινή του κράτηση προκάλεσε νέα δίωξη σε βάρος του σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται όχι μόνον τον βιασμό, αλλά και τη γνωριμία του με το φερόμενο ως θύμα και ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους.
Η νέα δίωξη ασκήθηκε μετά από απολογία που ελήφθη στις φυλακές της Τρίπολης από τον προσωρινά κρατούμενο σκηνοθέτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στην ανακρίτρια υπάρχει και άλλη καταγγελία για σεξουαλικής φύσεως κακοποίηση σε βάρος του Λιγνάδη η οποία και αξιολογείται.
Και αυτή η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στη 19η τακτική ανακρίτριας ενώπιον της οποίας ο Δ. Λιγνάδης θα κληθεί σε απολογία.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.