Καπραβέλος : Από το Πάσχα «αλλάζουν οι όροι» για την πανδημία
Ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους δύο μήνες και συνέστησε «υπομονή για να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή»
Την ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα θα περιοριστεί ο αντίκτυπος του κοροναϊού έστειλε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
«Η πανδημία σβήνει προς Μάρτη – Απρίλη και από το Πάσχα θα μιλάμε με άλλους όρους», είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Ωστόσο χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους δύο μήνες και συνέστησε «υπομονή για να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή».
Η αλυσίδα διασποράς, δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων και η διάρκεια επιβάλλουν απόλυτη ετοιμότητα, καθώς ο ιός διασπειρόμενος μεταλλάσσεται, τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ.
Ο κ. Καπράβελος χαρακτήρισε επίτευγμα για τη χώρα «να μην έχουμε επιθετική αύξηση κρουσμάτων και να αποφευχθεί η διάρκεια του κύματος», που όπως είπε, ήταν καταστροφική για τη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε επίσης : Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει «την ανιούσα» το ιικό φορτίο στα λύματα [διαγράμματα]
Η πίεση στις Μονάδες του «Παπανικολάου», όπως τόνισε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ, είναι ελεγχόμενη και η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα δεν μεταφράζεται σε αριθμό νοσηλευόμενων, τόνισε επίσης.
Παράλληλα ο κ. Καπράβελος αναφέρθηκε σε νέο κώδικα αξιών αλληλεγγύης, μνημονεύοντας την προσφορά οργάνων από 42χρονη που εξέπνευσε χθες στο νοσοκομείο από εγκεφαλικό.
- Γιατί τα βραβεία Όσκαρ λέγονται «Όσκαρ»;
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 16 έως 20 Μαρτίου
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 πόλο ανδρών με φόντο την κορυφή
- Από τη Βαρκελώνη στο Ελληνικό – Πώς η ΑΙ και οι ψηφιακές υποδομές επανασχεδιάζουν τις πόλεις
- Πώς θα καταλάβουμε ότι η γάτα μας πλήττει – Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της
- Ηράκλειο: Θρήνος για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του – Οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό του
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Κυνικός Τραμπ: «Μπορεί να ξαναχτυπήσουμε το Χαργκ απλά για την πλάκα» – Τι είπε για τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ,
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)



















































![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442