Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
6 τάσεις που θα επικρατήσουν στη διακόσμηση του σπιτιού το 2021

6 τάσεις που θα επικρατήσουν στη διακόσμηση του σπιτιού το 2021

Τα ράφια της κουζίνας παίρνουν νέα διάσταση, οι ενιαίοι ανοιχτοί χώροι αλλάζουν και τα φυτά γίνονται ακόμη πιο δημοφιλή.

Περνώντας φέτος αναγκαστικά πολύ περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι σε σχέση με πριν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους για να κάνουμε πιο ευχάριστο το περιβάλλον μας.

Μικρές αλλαγές και προσθήκες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά μας και όλο και περισσότεροι από εμάς επενδύουμε στην διακόσμηση του σπιτιού που πλέον είναι και χώρος εργασίας, διασκέδασης, χαλάρωσης κ.ο.κ.

Οι τάσεις που οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα επικρατήσουν μέσα στη νέα χρονιά πηγάζουν από τις νέες ανάγκες της τωρινής κατάστασης και μας δίνουν έμπνευση για να κάνουμε τον χώρο μας λίγο ωραιότερο.

Vintage έπιπλα


Η μόδα με τα έπιπλα παλαιότερων δεκαετιών, και ιδιαίτερα της περιόδου ’30-’60 συνεχίζεται δριμύτερη.

Το τέλος του open plan;


Οι ενιαίοι ανοιχτοί χώροι που είχαν επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάζουν πια πρακτικές δυσκολίες. Οι ένοικοι σπιτιών περνούν περισσότερες ώρες μαζί στο σπίτι ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο αριθμός των ενοίκων αυξάνεται με νέες συγκατοικήσεις που προκύπτουν αναγκαστικά λόγω καραντίνας. Και στις δύο περιπτώσεις η ανάγκη για προσωπικό χώρο γίνεται εντονότερη και τα διαχωριστικά διαφόρων ειδών κάνουν την εμφάνισή τους.

Ράφια-βιτρίνες


Σύμφωνα με το Pinterest ένα από τα μεγαλύτερα trend του 2021 για την διακόσμηση θα είναι τα ανοιχτά ράφια της κουζίνας που θα λειτουργούν ως «βιτρίνες» φιλοξενώντας τα πιο ωραία κουζινικά, χρωματιστά ποτήρια, χειροποίητα κεραμικά, βιβλία μαγειρικής, ακόμα και κορνίζες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Σκανδιναβο-ιαπωνικός μινιμαλισμός

View this post on Instagram

A post shared by Kerstin (@heim.spiel)


Λέγεται «Japandi» και είναι το νέο υβριδικό trend που συνδυάζει το μοντέρνο σκανδιναβικό ντιζάιν με την διαχρονική, κομψή, ιαπωνική αισθητική. Καθαρές γραμμές, ανοιχτόχρωμο ξύλο, γήινα στοιχεία .

Βιωσιμότητα


Ανακύκλωση, μείωση του όγκου των σκουπιδιών και της σπατάλης φαγητού αλλά και βιώσιμες επιλογές στην διακόσμηση και την επίπλωση του σπιτιού ευελπιστούμε να φέρει η νέα χρονιά. Το κοινό φαίνεται να απομακρύνεται σιγά σιγά από τα έπιπλα μαζικής παραγωγής και να στρέφεται το second hand και την αγορά λίγο ακριβότερων αλλά διαχρονικών κομματιών.

Ακόμα περισσότερα φυτά


Αν πιστεύατε ότι η μόδα με τα φυτά είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της, ξανασκεφτείτε το. Κλεισμένοι στο σπίτι χρειαζόμαστε έστω και ένα μικρό κομμάτι της φύσης δίπλα μας και τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η πιο εύκολη λύση.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024