Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, με πρώτη την 98χρονη Ζάνα Σαντικάριο-Σατσόγλου, επιζήσασα του Άουσβιτς, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας.
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη. Πρώτη εμβολιάστηκε η κ. Ζάνα, 98 ετών, επιζήσασα του Άουσβιτς. #ΕΟΔΥ #ΥπουργειοΥγειας
Η κ. Ζάνα γεννήθηκε το 1924. Στο Άουσβιτς, είχε το νούμερο «39505» και είναι από τους ελάχιστους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Το 1943 σε ηλικία 18 ετών μεταφέρθηκε από τους Ναζί σε στρατόπεδο «εργασίας» στην Πολωνία. Από την φρίκη που έζησε εκεί ήταν η μόνη από την οικογένεια της που κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο εμβολιασμός της εμπεριέχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και στέλνει μήνυμα ελπίδας.
Η Ζάννα Σαατσόγλου-Σαντικάριο γεννήθηκε το 1924 και είναι μία από τις επιζήσασες του Ολοκαυτώματος. Βγήκε ζωντανή από το Άουσβιτς – είχε το νούμερο 39405. Σήμερα εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 στη Θεσσαλονίκη, και της ευχόμαστε να τα καταφέρει και σ’ αυτόν τον πόλεμο. pic.twitter.com/JHBnRTPzbu
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.