Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωδεκάνησα : Αναβλήθηκαν αιφνιδιαστικά οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία

Δωδεκάνησα : Αναβλήθηκαν αιφνιδιαστικά οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν από νοσοκομείο της Ρόδου, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ περισσότερα από 350 άτομα και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά.

Αναβάλλεται για τις 12 Ιανουαρίου, η έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου, παρά τον αρχικό προγραμματισμό, που ήθελε και εκεί οι εμβολιασμοί να ξεκινούν εχθές.

Ωστόσο, κι ενώ όλα ήταν έτοιμα χθες και στο Νοσοκομείο της Ρόδου για να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί των υγειονομικών, με ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε «κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το Υπουργείο Υγείας και χωρίς καμία εξήγηση», όπως καταγγέλεται, έγινε γνωστό ότι οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στη Ρόδο και σε όλα τα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου θα ξεκινήσουν μετά τις 12 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, στη dimokratiki.gr, το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας για την αναβολή των εμβολιασμών κοινοποιήθηκε προχθές και ως νέα ημερομηνία για την νησιωτική Ελλάδα ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν από νοσοκομείο της Ρόδου, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ περισσότερα από 350 άτομα και εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι την 12η Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η διαδικασία λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.

«Το νοσοκομείο της Ρόδου είναι έτοιμο για την έναρξη των εμβολιασμών»

«Αλλαξε ο σχεδιασμός του γενικότερου πλάνου, τα νοσοκομεία χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και το νοσοκομείο της Ρόδου περιελήφθη στην τρίτη. Η έναρξη των εμβολιασμών έχει οριστεί για τις 12 Ιανουαρίου, αντί για χθες που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός», δήλωσε στη «δ» ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο της Ρόδου ήταν καθόλα έτοιμο για να ξεκινήσει τη διαδικασία.
«Εμείς ήμασταν έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από χθες, ακόμα και ενωρίτερα από τις 12 Ιανουαρίου. Αν μας πουν ότι ξεκινάμε, το νοσοκομείο της Ρόδου είναι έτοιμο. Ο προγραμματισμός μας έχει γίνει, οι ομάδες που θα εμβολιαστούν έχουν καθοριστεί και ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τις 12 του μηνός μας δίνει τη δυνατότητα να εντάξουμε ακόμα περισσότερους υγειονομικούς, καθώς το ενδιαφέρον για εμβολιασμούς αυξάνεται μέρα με την ημέρα».
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου ήδη στους 350 υγειονομικούς που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, προστίθενται καθημερινά επιπλέον ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Όπως εξήγησε ο κ. Ρουμάνης, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η μεταφορά του εμβολίου μέχρι και τη στιγμή που θα χορηγηθεί δεν πρέπει να έχουν παρέλθει περισσότερες από πέντε ημέρες γι αυτό και ο σχεδιασμός για τη νησιωτική Ελλάδα -λόγω της μεταφοράς- απαιτεί ακρίβεια και ήδη όλα είναι έτοιμα ώστε ο χρόνος που μεσολαβεί να είναι καθόλα αξιοποιήσιμος

«Δεν υπάρχει υποδομή»

«Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και μάλιστα είχαν ήδη καθοριστεί τα πρώτα ραντεβού. Ωστόσο αυτό ανεβλήθη και θεωρώ ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει υποδομή για να φυλαχθούν αρκετές δόσεις εμβολίου στις απαιτούμενες συνθήκες. Οπότε η τροφοδότηση των περιοχών, ειδικά των νησιωτικών, θα γίνεται ανά πέντε ημέρες. Προφανώς υπήρξε μια εμπλοκή διότι ως γνωστόν στη Β’ ΔΥΠΕ όπου υπαγόμαστε κι εμείς, υπάγονται τα νοσοκομεία Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Νήσων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στον αρχικό σχεδιασμό περιλαμβάνονταν όλες οι δομές ευθύνης της. Ωστόσο οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών, τροποποίησαν τον σχεδιασμό λόγω της μεταφοράς που απαιτείται», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου στην ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κινούς, διευθυντής ΕΣΥ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πρώην πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και μέλος του Δ.Σ. ο οποίος επρόκειτο να εμβολιαστεί σήμερα Τρίτη, ανέφερε ότι η αναβολή δεν αιτιολογήθηκε επισήμως, σημειώνοντας μάλιστα ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών που… δεν έγιναν παραμένει αναρτημένο.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024