Η αποστολή των πρώτων εμβολίων της εταιρείας Sinovac από την Κίνα προς την Τουρκία αναβλήθηκε για «1-2 «μέρες» λόγω ενός κρούσματος της Covid-19 στο τελωνείο του Πεκίνου, ανέφερε απόψε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.
Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac και περίμενε ότι η πρώτη αποστολή, 3 εκατομμυρίων δόσεων, θα γινόταν αύριο Δευτέρα. Έχει επίσης εξασφαλίσει 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, με οψιόν για αγορά άλλων 30 εκατομμύριων δόσεων αργότερα.
«Λόγω του συναγερμού για την Covid-19 στο Πεκίνο και ενός κρούσματος στο τελωνείο του Πεκίνου έχει προσωρινά ανασταλεί η κινητικότητα στο τελωνείο. Για τον λόγο αυτό, η άφιξη των εμβολίων μας, τα οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν μετά την ολοκλήρωση των τελωνειακών διαδικασιών, θα καθυστερήσει 1-2 ημέρες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».