Lockdown : Παράταση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου προτείνει ο Σαρηγιάννης
Επέκταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρότεινε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Επέκταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρότεινε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει επέκταση των αυστηρών μέτρων φοβούμενος ότι αν γίνει νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου άρση του lockdown θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.
Ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ακόμα ότι και τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου και να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 20.
Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι για να φτάσουμε στο στόχο των 500 κρουσμάτων τη μέρα θα πρέπει το «απαγορευτικό» να παραταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.
O ίδιος, πριν από δύο ημέρες είχε πει ότι ο Ιανουάριος θέλει προσοχή θα ήταν ασφαλέστερο να μείνουμε μέσα μέχρι τις 20/1/2021.
Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Με την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου συμφώνησε και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος μιλώνστας στον ΣΚΑΙ.
Σημείωσε ότι οι γιατροί αναμένουν αύξηση της νοσηρότητας, λέγοντας ότι μας ανησυχούν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος.
- Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Τροχαίο στο ύψος της Κινέτας – Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού θα αυξήσει τη ζήτηση για ασανσέρ
- Χιούλμαντ: «Εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός, δεν σκεφτόμαστε τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι»
- Ντουτέρτε: «Οι ισχυροί δεν βρίσκονται υπεράνω του νόμου» – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην έναρξη της δίκης
- For Our Time Is the Time of Water: Σε ποιον ανήκει το νερό;
- Καθαρά Δευτέρα: Πλήθος κόσμου γιορτάζει τα Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη – Το αδιαχώρητο στο Σέιχ Σου
- Έφτασε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Gerald Ford καθ’ οδόν προς Μέση Ανατολή
- Πειραματικό εμβόλιο νέου είδους προστατεύει από πολλές λοιμώξεις ταυτόχρονα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442