Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Θα «χαλαρώσουν» τα μέτρα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

Lockdown : Θα «χαλαρώσουν» τα μέτρα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

Τέσσερις ημέρες, τις παραμονές των αργιών και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να... ανοίξει το «παράθυρο» στα μέτρα του lockdown, το οποίο παρατάθηκε έως τις 7 Ιανουαρίου

Τέσσερις ημέρες, τις παραμονές των αργιών και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να… ανοίξει το «παράθυρο» στα μέτρα του lockdown, το οποίο παρατάθηκε έως τις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, εκείνες τις ημέρες αναμένεται να υπάρχει μικρή χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν, ωστόσο οι συστάσεις για τήρηση μέτρων παραμένουν αυστηρές.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να επιτραπεί η κυκλοφορία και μετά τις 21:00 το βράδυ, ενώ θα υπάρχει αυστηρός περιορισμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτά δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τα εννέα.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Σήμα για μια σχετική χαλάρωση των απαγορεύσεων στην κυκλοφορία έδωσε από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινώνοντας την παράταση του Lockdown και βάζοντας φρένο στα σενάρια για άνοιγμα σχολείων, εστίασης αλλά και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 7 Γενάρη.

Και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς;

Ο κ. Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν αλλαγές όσο αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με δεδομένο ότι αρκετοί πολίτες θα θελήσουν να βρεθούν σε κάποιο φιλικό σπίτι ή να περάσουν αυτές τις ημέρες με συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ένα «παράθυρο» να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις όσο αφορά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης των μετακινήσεων που ισχύσει μέχρι και σήμερα, δηλαδή 9 το βράδυ με 5 το πρωί.

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες για το τι ακριβώς θα ισχύσει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς» ήταν η απάντησή του.

Θα δούμε, πρόσθεσε, αν θα μπορεί να υπάρχει κάτι ευρύτερο όσο αφορά τις ώρες που θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024