Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτά είναι μερικά από τα ωραιότερα βιβλία μαγειρικής του 2020

Αυτά είναι μερικά από τα ωραιότερα βιβλία μαγειρικής του 2020

Από τις κουζίνες γιαγιάδων στην ανατολική Αφρική μέχρι συνταγές για κλασικές, αμερικάνικες πίτες-τα αγαπημένα μας βιβλία μαγειρικής για το 2020 μας ταξιδεύουν στον κόσμο μέσα από το φαγητό.

Φέτος ήταν μάλλον η χρονιά που μαγειρέψαμε περισσότερο απ’ όλες. Στην αρχή του lockdown είχαμε την επέλαση του banana bread ενώ λίγο αργότερα ήρθε η μανία με το προζυμένιο ψωμί στο σπίτι.

Και αν κάπου εδώ νιώθετε και εσείς μια κόπωση σε σχέση με τη μαγειρική, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής που κυκλοφόρησαν το 2020.

Δωρίστε τα στους αγαπημένους σας ή στον εαυτό σας και ίσως ξαναβρείτε την χαμένη σας έμπνευση. Αν όχι, θα έχετε κάτι όμορφο να χαζεύετε προτού κοιμηθείτε και ονειρευτείτε μεγάλα τραπέζια.

The Mexican Home Kitchen


Η blogger Mely Martinez έφτιαξε ένα βιβλίο που κάνει τον πειραματισμό με την Μεξικάνικη κουζίνα να φαντάζει πιο εύκολος απ’ ο, τι νομίζαμε. Το βιβλίο είναι γεμάτο σούπες, φαγητά κατσαρόλας και συνταγές με βάση τα λαχανικά- ακριβώς ό, τι πρέπει για τον χειμώνα δηλαδή.

The Book on Pie


Στόχος αυτού του πανέμορφου βιβλίου είναι να σε βοηθήσει να καταφέρεις κάθε γλυκό. Οι συνταγές είναι γραμμένες έτσι ώστε να σε καθοδηγήσουν ωραία και στρωτά στην επιτυχία. Η food stylist και συντάκτρια των New York Times, Erin Jeanne McDowell μοιράζεται όλη την σοφία της γύρω από τις γλυκές πίτες.

Xi’an Famous Foods


Ονειρεύεστε ένα αχνιστό μπολ με πικάντικα και ελαφρώς ξινά ντάμπλινγκς μέσα σε ζωμό; Ή καυτερά noodles με κρέας και κύμινο; Οι άνθρωποι πίσω από την διάσημη αλυσίδα Xi’an Famous Foods της Νέας Υόρκης αποκαλύπτουν τις συνταγές για τα πιο γνωστά τους πιάτα- μια ανθολογία των πιο νόστιμων φαγητών της δυτικής Κίνας.

Coconut & Sambal


Αυτό είναι το βιβλίο για όποιον αναζητά μια εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της Ινδονησιακής κουζίνας. Ο τίτλος και μόνο σε κάνει να θες να μαγειρέψεις. Η Αυστραλο-Ινδονήσια συγγραφέας Lara Lee εξερευνά της ασιατικές τις ρίζες και παίρνει τον αναγνώστη παρέα στο μυρωδάτο ταξίδι.

In Bibi’s Kitchen


Για πολλούς το In Bibi’s Kitchen είναι το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής που βγήκε το 2020. Σίγουρα είναι το πιο ξεχωριστό. Γιαγιάδες που μαγειρεύουν στις κουζίνες τους στην ανατολική Αφρική μοιράζονται όχι μόνο συνταγές αλλά και πλούσιες αφηγήσεις, γεμάτες συναίσθημα. Η σύνθετη ιστορία πάει χέρι χέρι με σύνθετες γεύσεις σε αυτή τη μοναδική έκδοση.

Falastin


Ταχίνι, ελαιόλαδο, λεμόνι, μυρωδικά -αυτές είναι οι γεύσεις που κυριαρχούν στις συνταγές από την Παλαιστίνη που μάζεψαν στο πρώτο τους βιβλίο ο Sami Tamimi και η Tara Wigley- επί χρόνια στενοί συνεργάτες του διάσημου Yotam Ottolenghi. Δοκίμασε να φτιάξεις πίτα με κοτόπουλο shawarma, μελιτζάνες με τάμαριντ ή τσιζκέικ με λάμπνε (φρέσκο τυρί από στραγγιστό γιαούρτι).

Cool Beans


Ένα φασολοκεντρικό βιβλίο για την πιο φασολοκεντρική χρονιά. Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε τα όσπρια κάθε βδομάδα στο τραπέζι όμως στις Η.Π.Α. ήταν σαν να τα ανακάλυψαν για πρώτη φορά φέτος με αφορμή την πανδημία. Ο Joe Yonan της Washington Post επέλεξε την πιο σωστή στιγμή για να κυκλοφορήσει τον απόλυτο οδηγό για τα όσπρια, ένα εμπεριστατωμένο βιβλίο μαγειρικής γεμάτο χιούμορ και ζωντάνια που απαντάει σε διάφορα ερωτήματα (π.χ. να τα μουλιάσεις ή να μη μουλιάσεις;) και δίνει έμπνευση μέσα από 125 πρωτότυπες συνταγές.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024