Ωραία λοιπόν. Τα κομμωτήρια και τα κουρεία ετοιμάζονται να ανοίξουν. Οι κυρίες μπορούν με άνεση να κλείσουν ραντεβού για να βάψουν τη ρίζα ή για να κάνουν… μιζανπλί.

Και οι κύριοι βεβαίως μπορούν να προετοιμαστούν για να κάνουν το κούρεμα που ονειρεύονται, ειδικά μετά από ένα μήνα το μαλλί έφτασε μέχρι τον ώμο.

Η αγορά νίκησε τον κοροναϊό…

Μετά από ένα μήνα όπου η Δικαιοσύνη έχει παγώσει, που τα δικαστήρια έχουν βγει εκτός λειτουργίας, μπορούν άνετα και οι δικηγόροι και δικαστές να πάνε να… κουρεύονται.

Γιατί προφανώς για τους επαϊοντες έχει προτεραιότητα το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των… νυχάδικων από το να ανοίξουν τα δικαστήρια.

Και δεν μπορώ να καταλάβω όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται αποκλειστικά για τα κομμωτήρια κι όχι π.χ. για τα σχολεία ή για το χώρο της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση με το λουκέτο στη Δικαιοσύνη είναι λάθος εξ αρχής. Δεν μπορεί μια χώρα να μην έχει δικαστήρια. Είναι αδιανόητο εδώ και τόσες εβδομάδες οι δικηγόροι να μην έχουν δουλειά, να μην εκδικάζονται υποθέσεις, να συσσωρεύονται φάκελοι που είναι άγνωστο πότε θα έρθουν ξανά στο ακροατήριο.

Ας ξεχάσουμε τους χιλιάδες δικηγόρους και άλλους εργαζόμενους που δεν εργάζονται και στην ουσία πένονται. Ε, και τι έγινε; Μήπως είναι οι μόνοι που καταστράφηκαν;

Ας τους αφήσουμε στην άκρη και τη μοίρα τους. Ολες αυτές οι χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις που δεν πήγαν στο ακροατήριο τι θα γίνουν;

Θα φρακάρει ή όχι η Δικαιοσύνη όταν ανοίξει, μετά τις 7 Ιανουαρίου (μπορεί και όχι);

Θα βγαίνουν αποφάσεις στον σωρό και κανείς δεν θα μπορεί να μιλήσει για το αν είναι άδικες ή όχι όταν οι δικαστές θα πρέπει να τρέχουν να μελετούν δεκάδες υποθέσεις κάθε ημέρα;

Γι’ αυτό λοιπόν η Δικαιοσύνη δεν έπρεπε να κλείσει. Ας έκαναν… τηλεδικαστήρια.

Ας αποφάσιζαν ακροατήριο μόνο με τον δικηγόρο και τον κατηγορούμενο. Ας έβρισκαν εν πάση περιπτώσει έναν τρόπο να λειτουργεί η Ευελπίδων και τα άλλα δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα.

Ενας από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι σε καραντίνα τόσες εβδομάδες. Όπως δεν μπήκε σε lockdown η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία έτσι δεν έπρεπε να μπει και η Δικαιοσύνη.

Είναι ζήτημα ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο