Festive φιλετάκια χοιρινά με ρύζι από τον Γιάννη Καρυπίδη
Ο σεφ που έφερε στο Γαλάτσι αέρα γαστρονομικό και αριστοκρατικό μέσω του εστιατορίου του αγαπά την απλότητα και την οικειότητα στα πιάτα του. Με αυτήν την λογική, μας προτείνει μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι.
Αυτά τα φιλετάκια χοιρινά με την γλυκόξινη σάλτσα από φασκόμηλο, ξαπλώνουν πάνω σε άγριο ρύζι και εντυπωσιάζουν τους ουρανίσκους σας σε κάθε επίσημη περίσταση. Μπορείτε να το απολαύσετε και χωρίς περίσταση γιορτών, αλλά όταν το μαγειρέψετε θα καταλάβετε ότι το σπίτι σας θα μοσχοβολίσει…Χριστούγεννα. Η συνταγή του νεαρού σεφ έχει κάτι νοσταλγικό και διαχρονικό.
Υλικά
300 γρ χοιρινό φιλέτο 20γρ βούτυρο 30γρ κρεμμύδι 1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα 1 κουτάλια της σούπας μέλι Φασκόμηλο Χυμό από ένα λεμόνι 100 ml κρεμα γάλακτος 100γρ άγριο ρύζι
Μεγάλη η διατροφική αξία του άγριου ρυζιού, ενώ δεν υστερεί καθόλου σε γεύση.
Εκτέλεση
Κόβουμε το ψαρονέφρι αφού το έχουμε καθαρίσει από τις ίνες σε μικρά φιλετάκια 3εκ πάχους περίπου. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Εν συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι αφού το έχουμε ψιλοκόψει και το τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τώρα την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, το μέλι και το φασκόμηλο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, βράζουμε το άγριο ρύζι με άφθονο νερό για περίπου 40 λεπτά ελέγχοντας τα καρυκεύματα και, προς το τέλος, προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.