Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μελίσα ΜακΚάρθι : Τι είπε για τη στήριξη που είχε επιδείξει σε αντι-LGBTQ φιλανθρωπική οργάνωση

Μελίσα ΜακΚάρθι : Τι είπε για τη στήριξη που είχε επιδείξει σε αντι-LGBTQ φιλανθρωπική οργάνωση

Η ηθοποιός είπε ότι μια προγραμματισμένη δωρεά σε ένα ίδρυμα που ονομάζεται Exodus Cry, του οποίου ο ιδρυτής συνέκρινε κάποτε την άμβλωση με το Ολοκαύτωμα, έγινε κατά λάθος: «Τα κάναμε θάλασσα» παραδέχθηκε.

Η Μελίσα ΜακΚάρθι εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι συνέδεσε το όνομά της με μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που ενίσχυσε έναν οργανισμό του οποίου ο ιδρυτής εξέφρασε ομοφοβικές απόψεις και απόψεις ενάντια στις αμβλώσεις.

Δηλώσεις Μελίσα ΜακΚάρθι

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πούμε: τα κάναμε θάλασσα», είπε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram την Πέμπτη το βράδυ.

«Κάναμε ένα λάθος και υποστηρίξαμε μια φιλανθρωπική οργάνωση που, έπειτα από κατάλληλο έλεγχο, καταλήξαμε ότι αντιπροσωπεύει ό,τι δεν κάνουμε».

Αυτή την εβδομάδα, ως μέρος της προώθησης της νέας της ταινίας HBO Max Superintelligence, η ΜακΚάρθι ανακοίνωσε το «20 Days of Kindness», μια φιλανθρωπική προσπάθεια που επιδιώκει να προωθήσει διάφορες φιλανθρωπίες μέσα στις 20 ημέρες πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

Η HBO Max υποσχέθηκε να δωρίσει 20.000 $, με την ενθάρρυνση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και σε άλλους να παρέχουν χρηματική υποστήριξη.

Μεταξύ των οργανισμών που περιλαμβάνονται αρχικά ήταν το Planned Parenthood, το The Trevor Project, το Girls Who Code και το World Central Kitchen – καθώς και μια ομάδα που ονομάζεται Exodus Cry.

«Exodus Cry»

Η οργάνωση, η οποία αποσκοπεί στην καταπολέμηση της σωματεμπορίας, ιδρύθηκε από τον Benjamin Nolot, ο οποίος έχει εκφράσει σκληρές απόψεις στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα δικαιώματα των αμβλώσεων και τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

«Τελειώνοντας την εβδομάδα μου προσεύχομαι για το έλεος του Θεού για την Αμερική καθώς όλο και περισσότερο φως ρίχνεται για το σύγχρονο ολοκαύτωμα των αμβλώσεων», έγραψε σε ένα tweet του 2013.

«Αντιτίθεμαι στον ομοφυλοφιλικό γάμο με την προϋπόθεση ότι είναι ένα ανείπωτο αδίκημα για τον Θεό και το σχέδιό του για γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας», έγραψε ο Nolot σε άλλο tweet την ίδια χρονιά.

Ο Nolot αργότερα ανέφερε ξανά αυτό το tweet, γράφοντας ότι η γνώμη του είχε αλλάξει τα τελευταία χρόνια. «Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος Ομπάμα είχε παρόμοιες απόψεις στο παρελθόν», είπε σε δήλωση στον ιστότοπο του οργανισμού.

«Σήμερα, όπως πολλοί, οι απόψεις μου έχουν εξελιχθεί και πιστεύω ότι κάθε άτομο θα πρέπει να πάρει την απόφαση για τον εαυτό του χωρίς να εμπλέκεται η κυβέρνηση σε μια τέτοια προσωπική επιλογή. Υποστηρίζω το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να είναι απαλλαγμένοι από κάθε μορφή καταπίεσης και αυτό χωρίς αμφιβολία περιλαμβάνει την κοινότητα LGBTQ +».

«Ας κυριαρχήσει η καλοσύνη»

Αφού ευχαρίστησε εκείνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεσκέπασαν την «φιλανθρωπική οργάνωση», η ηθοποιός είπε ότι το Exodus Cry είχε αποσυρθεί από την πρωτοβουλία.

«Είμαστε τόσο απίστευτα ευγνώμονες που -χτυπάτε το κουδούνι- και μας βοηθάτε να είμαστε καλύτεροι. Λυπούμαστε για το λάθος μας.  Λυπούμαστε γι ‘αυτό », είπε.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το χάσαμε. Και αυτό ήταν». Ενώ η διαμάχη σίγουρα μείωσε αυτό που οι ΜακΚάρθι και η WarnerMedia πιθανότατα περίμεναν να είναι μια αίσθηση καλής ιστορίας κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης χρονιάς, η ίδια είπε ότι ελπίζει ότι το «λάθος» τους δε θα βλάψει τον συνολικό στόχο του έργου.

«Θέλω να πω ότι ελπίζω να μην επηρεάσει όλο αυτό τις άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, επειδή κάνουν πραγματικά μερικά καταπληκτικά πράγματα και το -20 Days of Kindness- έχει πραγματικά σκοπό να φωτίσει όλα αυτά τα υπέροχα φιλανθρωπικά ιδρύματα», είπε.

«Λοιπόν, ας κυριαρχήσει η καλοσύνη και σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Το χρειαζόμασταν πραγματικά».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024