Νασράλα : Χαρούμενος για την «ταπεινωτική πτώση» Τραμπ αλλά και ανήσυχος για καμιά… τρέλα του
«Μία εκ των χειρότερων, αν όχι η χειρότερη» των ΗΠΑ ήταν η κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με τον αρχηγό της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα.
Ο αρχηγός της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε σήμερα χαρούμενος για την «ταπεινωτική πτώση» του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά παρότρυνε τους περιφερειακούς συμμάχους να βρίσκονται σε εγρήγορση για οποιαδήποτε αμερικανική ή ισραηλινή «τρέλα» κατά το υπόλοιπο της θητείας του αμερικανού προέδρου.
Φιλο-ισραηλινή πολιτική
Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, σε τηλεοπτική του ομιλία, χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τραμπ ως «μία εκ των χειρότερων, αν όχι η χειρότερη» των ΗΠΑ, αλλά ανέφερε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα αλλάξει τη φιλο-ισραηλινή πολιτική της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, τόνισε πως οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Γκρεμπράν Μπασίλ, χριστιανό πολιτικό του Λιβάνου με μεγάλη επιρροή, στοχεύουν στην άσκηση πολιτικής πίεσης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.