Κοροναϊός : Για ποιο λόγο αυξήθηκαν τα κρούσματα – Η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα
Η δραματική αύξηση οφείλεται στη μετάβαση στη διασκέδαση από τους ανοιχτούς στους κλειστούς χώρους, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας.
Η μετάβαση της διασκέδασης σε εσωτερικούς χώρους εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται να ήταν ο λόγο που τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα αυξήθηκαν ραγδαία, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.
«Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» ο καθηγητής ενώ τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.
SOS για τις ηλικίες 19-39 ετών
Χαρακτήρισε επικίνδυνη την αύξηση στη Θεσσαλονίκη καθώς «ανά μονάδα πληθυσμού έχει έως και 4 διαγνώσεις σε σχέση με την Αττική». Η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα είναι 19-39.
«Ανησυχητική είναι η αύξηση των διαγνώσεων στις ηλικίες 65 και άνω. Αποτελούν τον πυρήνα των ομάδων που επιβαρύνει το ΕΣΥ» τόνισε.
Η δραματική αύξηση οφείλεται στη μετάβαση στη διασκέδαση από τους ανοιχτούς στους κλειστούς χώρους, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας, εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας.
Μάσκες παντού
Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη πρέπει οι πολίτες θα φορούν παντού χρήση μάσκας και σε περίπτωση που «δεν μπορείτε να φορέσετε μάσκα σε εσωτερικό χώρο να υπάρχει άφθονος εξαερισμός και τήρηση αποστάσεων».
«Η δυναμική του δεύτερου κύματος ενισχύεται καθημερινά παγκοσμίως. Στην Ευρώπη έχουν ξεπεραστεί οι 10 εκατ. διαγνώσεις και καθημερινά οι υπολογίζονται στις 10.000» επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.
«Η έξαρση των κρουσμάτων σε μόλις δύο βδομάδων δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η χαλάρωση και ότι μόνο με διαρκή επαγρύπνηση θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το σύστημα υγείας σταθερό».
«Η επιδημία μας υπενθυμίζει πως είμαστε στο ‘’εμείς’’. Είμαστε τμήματα μιας αλυσίδας και ότι η αλυσίδα είναι τόσο δυνατή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της» συμπλήρωσε.
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442