Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ : Το θρίλερ με την υγεία του, οι αντικρουόμενες δηλώσεις και το... «τιτίβισμα»

Ντόναλντ Τραμπ : Το θρίλερ με την υγεία του, οι αντικρουόμενες δηλώσεις και το… «τιτίβισμα»

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ; Του χορηγήθηκε οξυγόνο; Παρουσίασε βελτίωση ή είναι κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες; Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν με ευκολία, με τις αντικρουόμενες δηλώσεις να προκαλούν σύγχυση, με τον αμερικανό πρόεδρο να επιχειρεί να καθησυχάσει τον αμερικανικό λαό μέσω του αγαπημένου του σπόρ... το Twitter, λέγοντας πως «αισθάνεται καλά».

Σύγχυση προκαλούν οι δηλώσεις γιατρών και πηγών του Λευκού Οίκου γύρω από την υγεία του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εισήχθη την Παρασκευή στο νοσοκομείο Walter Reed, λίγες ώρες μετά την διάγνωσή του με κοροναϊό.

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του; Του χορηγήθηκε οξυγόνο; Παρουσίασε βελτίωση ή είναι κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες; Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν με ευκολία, με τις αντικρουόμενες δηλώσεις να προκαλούν σύγχυση, με τον αμερικανό πρόεδρο να επιχειρεί να καθησυχάσει τον αμερικανικό λαό μέσω του αγαπημένου του σπόρ… το Twitter, λέγοντας πως «αισθάνεται καλά».

Από πλευράς τους, οι γιατροί του Walter Reed ανέφεραν πως η υγεία του Τραμπ βελτιώνεται. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά το ιατρικό ανακοινωθέν, μια πηγή από τον Λευκό Οίκο ήρθε να φέρει τα πάνω-κάτω, διαψεύδοντας τους γιατρούς, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος εν είναι όσο καλά παρουσιάζεται και πως τα ζωτικά σημεία του τις τελευταίες 24 ώρες δεν ήταν καλά, προσθέτοντας ότι οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες.

Σημειώνεται, πως η Μελάνια Τραμπ, που επίσης διεγνώσθη θετική στο νέο κοροναϊό, δεν εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα. «Είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία της» διαβεβαίωσαν οι γιατροί του Λευκού Οίκου.

Σε νέο… διάγγελμα ο Τραμπ από το νοσοκομείο, προσπάθησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς, όμως, εμφανίστηκε αρκετά κουρασμένος. Είπε ότι οι επόμενες λίγες ημέρες, θα είναι η αληθινή δοκιμασία» ως προς την πορεία της ανάρρωσής του. «Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μια-δυο μέρες», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τους γιατρούς και όσους όσοι του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στις ΗΠΑ και διεθνώς. «Οι εκδηλώσεις αγάπης ήταν κάτι απίστευτο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ», διαβεβαίωσε.

Ανέφερε ακόμη πως δεν «είχε άλλη επιλογή» παρά να ρισκάρει να εκτεθεί στον SARS-CoV-2, καθώς δεν θα μπορούσε να «κλειδωθεί» στον Λευκό Οίκο για την προστασία του, έπρεπε να είναι «μπροστάρης».

«Όταν είσαι ηγέτης, είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα», ανέφερε, προσθέτοντας πως «κανένας μεγάλος ηγέτης δεν το έκανε ποτέ αυτό» — να κλειστεί μέσα — μοιάζοντας να προσπαθεί να αντικρούσει τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού.

Γύρος αντικρουόμενων δηλώσεων

Ο γιατρός του Σιν Κόνλεϊ, του νοσοκομείου Walter Reed, που παρακολουθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, έκανε γνωστές στους δημοσιογράφους των αμερικανικών ΜΜΕ τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Δρ Κόνλεϊ ο Τραμπ έχει λάβει θεραπεία με με αντισώματα για τον κοροναϊό και βρίσκεται σε θεραπεία πέντε ημερών του Remdesivir.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο πρόεδρος είναι «απαλλαγμένος από πυρετό» για 24 ώρες και έχει «καλό πνεύμα». Είπε ότι ο Τραμπ δεν βρίσκεται σε συσκευή παροχής οξυγόνου και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση σήμερα, ωστόσο δεν έκανε γνωστό πότε θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο καθώς είναι νωρίς και «δύσκολο να το πούμε».

Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Το επίπεδο του οξυγόνου είναι, σύμφωνα με τον γιατρό του, στο 96%, σε μη επικίνδυνο επίπεδο.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «72 ώρες» από την διάγνωση της προσβολής του Ντόναλντ Τραμπ από την Covid-19, χρονικό διάστημα που δεν συμφωνεί με τον χρόνο ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων του τεστ, την νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Γιατί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο; «Διότι είναι ο πρόεδρος», απάντησε ο Σον Κόνλεϊ.

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Τα αισιόδοξα μηνύματα που μετέδωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου δεν ενστερνίζεται πρόσωπο «που γνωρίζει την κατάσταση», όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή πορεία ανάρρωσης από την Covid-19 και ορισμένα από τα ζωτικά του σημεία κατά τις τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ ανησυχητικά, δήλωσε στους δημοσιογράφους πηγή με γνώση της κατάστασης.

Η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την φροντίδα του Τραμπ.

Η διάψευση της… διάψευσης

Η απάντηση ήρθε μόλις αργότερα από τον ίδιο τον Τραμπ, ο οποίος ανέβασε μήνυμα στο Twitter, με το οποίο ευχαριστούσε το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ τόνισε πως «με τη βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά».

«Γιατροί, Νοσηλευτές και ΟΛΟΙ στο φοβερό Walter Reed Medical Center, και άλλοι από αντίστοιχα ιδρύματα που συνεργάζονται μαζί τους, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!! Τρομερή πρόοδος έχει γίνει τους τελευταίους 6 μήνες στην καταπολέμηση αυτής της ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ. Με την βοήθειά τους, αισθάνομαι καλά!» γράφει στο Twitter.

«Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά»

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «είναι πολύ καλά» και ότι οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες.

«Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά. Κινείται και ζητάει έγγραφα για να τσεκάρει. Οι γιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες. Τον συνάντησα πολλές φορές σήμερα για διάφορα θέματα», δήλωσε ο Μέντοους στο Reuters.

Εστία κοροναϊού ο Λευκός Οίκος

Εν τω μεταξύ, χωρίς προεκλογικό επιτελείο κινδυνεύει να μείνει ο Ντόναλντ Τραμπ, έναν μήνα ακριβώς πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σε εστία κοροναϊού φαίνεται ότι είχε μετατραπεί η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, όπου ο Τραμπ παρουσίασε την εκλεκτή του για το Ανώτατο δικαστήριο. Τουλάχιστον οκτώ παριστάμενοι, ανάμεσά τους το προεδρικό ζεύγος, δύο γερουσιαστές και ένας δημοσιογράφος διαγνώστηκαν θετικοί τις τελευταίες ώρες.

Ακόμα έντεκα κρούσματα καταγράφηκαν ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στο προεκλογικό ντιμπέιτ μεταξύ του Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν στο Κλίβελαντ την περασμένη Τρίτη.

Παρόλο που οι περισσότεροι στην αίθουσα φορούσαν μάσκες, η οικογένεια Τραμπ αγνόησε το μέτρο, με εξαίρεση την Μελάνια η οποία όμως την έβγαλε όταν ανέβηκε στην σκηνή.

Ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων στον κύκλο του Τραμπ προκαλεί το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε σε κλειστή εκδήλωση δωρητών της εκστρατείας του στο Νιού Τζέρσεϋ, ενώ η 31 ετών στενή συνεργάτιδα του Χόουπ Χικς είχε διαγνωστεί θετική ήδη από το πρωί της Πέμπτης.

Οι οπαδοί του πάντως παραμένουν αμετανόητοι.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024