Μόσιαλος: Τι μάθαμε από τη διασπορά του κοροναϊού στον Λευκό Οίκο;
Τη διασπορά του κοροναϊού στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τραμπ να είναι στα θετικά κρούσματα και τα συμπεράσματα που εξάγονται για τη διαχείριση της πανδημίας αναλύει ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.
Τη διασπορά του κοροναϊού στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τραμπ να είναι στα θετικά κρούσματα και τα συμπεράσματα που εξάγονται για τη διαχείριση της πανδημίας αναλύει ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος με νέα ανάρτηση στο facebook.
«Η ροή της πανδημίας μας κάνει – ανεξαρτήτως θέσης – συγκοινωνούντα δοχεία στη διασπορά. Οποιαδήποτε διαρροή ενέχει κινδύνους για όλους μας» αναφέρει χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας πίνακα με τα επιδημιολογικά δεδομένα εντός του Λευκού Οίκου.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου:
«Είναι σαφές πως η εξέλιξη της υγείας του Προέδρου Τραμπ απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα πολυδιάστατα.
Στη συνημμένη φωτογραφία βλέπουμε πως έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 27 άτομα, πέραν του Προέδρου των ΗΠΑ, σε αυτή την αλυσίδα διασποράς.
Αλλά, αν επικεντρωθούμε στη διαχείριση των επισκεπτών του Λευκού Οίκου, τι συμπεράσματα αντλούμε;
1. Τα τεστ δεν υποκαθιστούν τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς που πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και σε συνθήκες που κάποιοι υπόκεινται ακόμα και σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ, συνίσταται η χρήσης μάσκας, η τήρηση των φυσικών αποστάσεων, και η προσωπική υγιεινή, ειδικά των χεριών.
2. Είναι θεμιτό να αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Εάν υπάρχουν νέα κρούσματα οφείλουν να υπόκεινται σε διαγνωστικό τεστ και να απομονώνονται άμεσα.
3. Η ιχνηλάτηση και τα τεστ για την άμεση και έγκυρη διάγνωση των επαφών είναι η μόνη αποτελεσματική γραμμή προσέγγισης για τη δυναμική παρακολούθηση των εστιών διασποράς. Είτε οι επαφές των κρουσμάτων φέρουν συμπτώματα – είτε όχι.
Η ροή της πανδημίας μας κάνει – ανεξαρτήτως θέσης – συγκοινωνούντα δοχεία στη διασπορά. Οποιαδήποτε διαρροή ενέχει κινδύνους για όλους μας»
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής