Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης, Μπίστης και Καββαδία αδειάζουν τη Τζάκρη : Ο διεθνισμός είναι στις αρχές της ΣΥΡΙΖΑ

Φίλης, Μπίστης και Καββαδία αδειάζουν τη Τζάκρη : Ο διεθνισμός είναι στις αρχές της ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιές ανάβει στο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά η Θεοδώρα Τζάκρη με τον χαρακτηρισμό της για «απάτριδα» και «διεθνιστική» εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης την κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις στο κόμμα κάνοντας λόγο για εμφυλιοπολεμικές τοποθετήσεις της κας Τζάκρη που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς.

Φωτιές ανάβει στο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά η Θεοδώρα Τζάκρη με τον χαρακτηρισμό της για «απάτριδα» και «διεθνιστική» εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης την κάλεσαν να δώσει εξηγήσεις στο κόμμα κάνοντας λόγο για εμφυλιοπολεμικές τοποθετήσεις της κας Τζάκρη που είναι έξω από το ήθος της Αριστεράς. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Μπίστης, αλλά και η πρώην βουλευτής του κόμματος Αννέτα Καββαδία.

Εκτός ηθικής της Αριστεράς

Η φράση της κας Τζάκρη που προκαλεί πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου ειπώθηκε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha και είναι η εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…».

Στην ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για «άπατρις», σχολίασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 .

«Αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς που, δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς».

Συμπλήρωσε μάλιστα ο Νίκος Φίλης ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι άπατρις αλλά σίγουρα δεν είναι διεθνιστής και τόνισε με νόημα ότι του κάνει εντύπωση που η κα Τζάκρη μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη για διεθνισμό, ενώ η Αριστερά έχει στις δικές της αρχές και πατριωτισμό και διεθνισμό.

Στην ερώτηση αν θα καθαιρεθεί από τη θέση της, ο κ. Φίλης είπε ότι είναι απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η κυρία Τζάκρη οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Από τα στρατοδικεία του εμφυλίου

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Μπίστης έγραψε:

«Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν είμαστε απάτριδες». Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι «αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου».

Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές».

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Μπίστης στιςΤρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Από το καλό στο καλύτερο

Αλλά και η Αννέτα Καββαδία δεν άφησε να πέσει κάτω η φράση περί διεθνισμού ως κατηγορίας από την Θεοδώρα Τζάκρη και θυμίζοντας τον προηγούμενο καβγά που είχε ξεσπάσει εντός ΣΥΡΙΖΑ με την τοποθέτηση της κας Τζάκρη που έδειχνε το δρόμο της εξόδου προς τα στελέχη της αριστερής αντιπολίτευσης, τόνισε:

«Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…».

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά…

Δημοσιεύτηκε από Anneta Kavadia στιςΤρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στο ΠΑΣΟΚ

Αιχμηρή ήταν και η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου ο οποίος επίσης άφησε αιχμές για το γεγονός ότι κατέχει πόστο αναπληρωτή τομεάρχη η Θεοδώρα Τζάκρη για την οποία όπως είπε δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται, καθώς εκφράζει απόψεις σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου στο facebook έχει ως εξής:

«Ο διεθνισμός τίτλος τιμής…. Διάβασα από ανάρτηση ενός αγαπημένου φίλου και συντρόφου ότι η κατηγορία «διεθνιστής» είναι τίτλος τιμής για πολλές και πολλούς από μας. Συμφωνώ απολύτως. Είναι τίτλος τιμής, ταυτοτικό στοιχείο για κάθε αριστερό και αριστερή, οδηγός σε ένα δρόμο δύσκολο, αλλά σίγουρα αναγκαίο.

Κάποιοι, κάποιες, κάποια εντέλει, δεν συμφωνεί μαζί μας. Δικαίωμα… Δικαίωμα, αλλά να… προσάπτεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη διεθνισμό, σαν να είναι περίπου ο νέος Τρότσκι, ε, αγγίζει και ίσως ξεπερνά κάθε όριο. Τον «μακεδονομάχο» Μητσοτάκη. τη Νέα Δημοκρατία των Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη. Ε….

Η κυρία, που τυγχάνει να είναι βουλεύτρια και μάλιστα αναπληρώτρια τομεάρχισσα (!), κάπου σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς μας είπε ότι η Τουρκία δεν μαζεύεται με καρότα, παρά μόνο με μαστίγια. Θα μου πείτε δικαίωμα, την άποψή της είπε. Σωστά, αλλά την εξέφρασε σαν να μην πέρασε μέρα, σαν να είναι πάντα στο ΠΑΣΟΚ, το «πατριωτικό», το «βυθίστε…», σαν να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται….

Όχι, έχει καταλάβει, αλλά δεν το θέλει, δεν το αγαπάει, δεν το πιστεύει και θέλει πάση θυσία να το αλλάξει. Γι’ αυτό και μέσα στο κατακαλόκαιρο χτύπησε και ζήτησε να τελειώνουμε με τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να μπούμε στην κανονικότητά που έχει στο μυαλό της, σε κάτι «μπατριωτικούς» και κεντρώους αδιέξοδους δρόμους.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα Δημοκρατία έχουμε να τους κατηγορήσουμε για πολλά, για πάρα πολλά. Αλλά θα το κάνουμε, το κάνουμε ήδη, από τη σκοπιά της αριστερής, ριζοσπαστικής, φιλειρηνικής και διεθνιστικής μας αντίληψης.

Αυτά αγαπητή μου…. Μία από τις πολλές, πάρα πολλές, αριστερίζουσες (και αντιεθνικιστικές παρακαλώ) εκκρεμότητες. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καββαδία, επαναφέροντας με τη σειρά της τις «αριστερίζουσες εκκρεμότητες» ως πεδίο σύγκρισης και … σύγκρουσης με τους «πασοκογενείς».

Ο διεθνισμός τίτλος τιμής….Διάβασα από ανάρτηση ενός αγαπημένου φίλου και συντρόφου ότι η κατηγορία "διεθνιστής"…

Δημοσιεύτηκε από Panos Lambrou στιςΤρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024