Διδυμότειχο : Κρούσμα σε βρεφονηπιακό σταθμό – Θετικό στον κοροναϊό μωρό 22 μηνών
Κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό του Διδυμοτείχου, καθώς μωρό 22 μηνών που εμφάνισε συμπτώματα και μπήκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο της πόλης, βρέθηκε θετικό στο τεστ που υποβλήθηκε για Covid-19.
Κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό του Διδυμοτείχου, καθώς μωρό 22 μηνών που εμφάνισε συμπτώματα και μπήκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο της πόλης, βρέθηκε θετικό στο τεστ που υποβλήθηκε για Covid-19.
Ιχνηλάτηση των επαφών
Οπως μεταδίδει το evros-news.gr, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου δείγματος, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του βρεφονηπιακού σταθμού ο ΕΟΔΥ που έδωσε αμέσως κατευθυντήριες οδηγίες και ξεκίνησε τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Εγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του μωρού, που πήρε ήδη εξιτήριο, και σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο έδωσαν δείγματα οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειάς του, ενώ έγινε απολύμανση του ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού και ανεστάλη η λειτουργία του.
Επίσης, ενημερώθηκαν οι γονείς και των υπόλοιπων παιδιών του σταθμού να δώσουν δείγματα για τεστ κοροναϊού, όπως και οι εργαζόμενοι στον σταθμό.
Αναμένουν το δεύτερο δείγμα
Ολοι βρίσκονται εν αναμονή της εξέτασης του δεύτερου δείγματος, προκειμένου να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες αν επιβεβαιωθεί και από το δεύτερο τεστ το συγκεκριμένο κρούσμα.
Η είδηση προκάλεσε ανησυχία όχι μόνο στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά και σε όλη την πόλη, καθώς έχουν ήδη ανοίξει τα σχολεία και ο κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού είναι αυξημένος, παρά τα μέτρα προφύλαξης.
Αλλωστε πρόκειται για το πρώτο κρούσμα σε βρεφονηπιακό, παιδικό σταθμό ή και σε σχολεία όχι μόνο του Διδυμοτείχου αλλά όλου του νομού Εβρου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας