Βόμβα από την Αλβανία : Τα 12 μίλια της Ελλάδας δεν ισχύουν εκεί όπου δεν υπάρχει χώρος
Δεν μπορεί να εφαρμοστεί η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια εκεί όπου δεν υπάρχει χώρος, τόνισε σε τηλεοπτική παρέμβασή του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εριόν Μπράτσε.
Δεν μπορεί να εφαρμοστεί η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια εκεί όπου δεν υπάρχει χώρος, τόνισε σε τηλεοπτική παρέμβασή του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εριόν Μπράτσε (φωτογραφία rti.rtsh.al).
Απέρριψε τους χάρτες
Οπως είπε, η επέκταση αυτή δεν μπορεί να γίνει όταν δεν υπάρχει χώρος, και απέρριψε τους χάρτες που δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με βάση τους οποίους η επέκταση των χωρικών υδάτων ξεκινά βόρεια των νησιών Οθωνοί και Ερεικούσα.

«Η αρχή των 12 μιλίων σύμφωνα με αυτήν τη σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, που αναφέρετε, ισχύει όταν υπάρχει χώρος όχι όπου δεν υπάρχει. Δεν πάμε καθόλου στα νησιά γιατί σε αυτόν τον χώρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή των 12 μιλίων, δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθόλου», είπε ο Μπράτσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν διεξάγονται επί του παρόντος διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η κόκκινη γραμμή για οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία παραμένει η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
«Δεν υπάρχει καν διαπραγμάτευση»
«Εχουμε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και κανείς δεν μπορεί να παραβεί αυτήν την απόφαση, ούτε το κοινοβούλιο, ούτε ο πρόεδρος, ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι διαπραγματευτικές ομάδες.
»Οι διαπραγματευτικές ομάδες συγκροτούνται με την έγκριση του προέδρου και σήμερα δεν υπάρχει καν διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Μπράτσε.
Πηγή: Shqiptarja, echedoros-a.gr
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442