Οι τρεις όροι της Αθήνας για επανέναρξη του διαλόγου
Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα από την αρχή της νέας κρίσης που προκάλεσε η Τουρκία με την αποστολή του «Οruc Reis»
Άμεσες κινήσεις αποκλιμάκωσης, αλλά και δέσμευση της Αγκυρας ότι δεν θα προχωρήσει ξανά σε μονομερείς και προκλητικές ενέργειες για τη δημιουργία τετελεσμένων, περιμένει η Αθήνα για να μπει ξανά σε τροχιά επανεκκίνησης ο διάλογος με την Τουρκία.
Από την αρχή της νέας ελληνοτουρκικής κρίσης που προκάλεσε η Τουρκία στα νότια του Καστελλόριζου με την αποστολή του «Οruc Reis» η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πως τα παραπάνω αποτελούν βασικούς όρους για μία πιθανή επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας τις επόμενες ημέρες.
Αυτή η γραμμή της κυβέρνησης δεν άλλαξε ούτε χθες, μετά την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Αθήνα και τις επαφές που είχε τόσο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της διαμεσολαβητικής προσπάθειας της Γερμανίας.
- Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός 77-81: Διπλό στην Πόλη με σούπερ Ναν και «υπογραφή» Αταμάν
- ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα απευθύνει διάγγελμα στους Αμερικανούς το βράδυ της Τετάρτης
- Ταξίδι της τελευταίας στιγμής για Χριστούγεννα; Οι πιο φτηνοί προορισμοί της Ευρώπης
- Ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος τρένο 300 επιβάτες στον Δομοκό
- Η Ρωσία απορρίπτει τον συμβιβασμό για τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, λέει το Κρεμλίνο
- Ιράν: Θύματα της καταστολής του 2022 μηνύουν 40 αξιωματούχους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
- Ρώμη: Αναμένεται να βάλει εισιτήριο στην Φοντάνα ντι Τρέβι ακολουθώντας τη Βενετία
- Σολνόκι – ΑΕΚ 80-69: Οι Ούγγροι έσπασαν το αήττητο της Ένωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 16.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/marc-sendra-martorell-vXR-_zOOsEA-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442