Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνοτουρκικά και διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας: Καιρίδης, Τζούμης στο MEGA

Ελληνοτουρκικά και διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας: Καιρίδης, Τζούμης στο MEGA

Τρέχουν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά τόσο με την επέκταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX όσο και με την διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας

Τρέχουν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά τόσο με την επέκταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX όσο και με την διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ρομπόπουλο στο MEGA, χθες στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χ. Μάας με τον Μ. Τσαβούσογλου, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε όλες τις τουρκικές θέσεις με τον πιο σκληρό τρόπο, θέτοντας ακόμη και θέμα τουρκικής μειονότητας. Παράλληλα απείλησε την Ελλάδα ότι την επόμενη φορά που θα συναντηθούν οι δύο στόλοι δεν θα υπάρξει ατύχημα, αλλά οι Τούρκοι «θα πράξουν αυτό που πρέπει».

Πάντως η Άγκυρα φέρεται να έχει ενοχληθεί από τις δηλώσεις Μάας ότι οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ βρίσκονται σε ένα «σταυροδρόμι». Ενδεικτικοί του κλίματος στην Τουρκία είναι οι «πολεμικοί» τίτλοι των σημερινών τουρκικών πρωτοσέλιδων.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Γκασιάμη με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα του τηλεφωνήματος που θα κάνει ο βρετανός υπουργός Άμυνας προς τον τούρκο ομόλογο του Χ. Ακάρ, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προηγηθεί με τον υπουργό Εθνικης Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στο Βερολίνο για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ όπου αναμένονται κρίσιμες συναντήσεις. Την ίδια ώρα το Ορούτς Ρέις συνεχίζει να συνοδεύεται από μοίρα του τουρκικού στόλου.

Για διαρκή κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας έκανε λόγο, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Καιρίδης.

Αναφέρθηκε στις «απαράδεκτες δηλώσεις Τσαβούσογλου παρουσία του γερμανού ΥΠΕΞ» και τόνισε πως η Ελλάδα δίνει απαντήσεις τόσο με την ψήφιση από τη Βουλή των συμφωνιών με Ιταλία-Αίγυπτο όσο και με τα στρατιωτικά γυμνάσια και την ενεργοποίηση του διεθνούς παράγοντα.

Σχολίασε δε πως στην Τουρκία υπάρχει εκνευρισμός, που φαίνεται σε πολλά σημερινά δημοσιευματα του τουρκικού Τύπου, όπου η Ελλάδα παρουσιάζεται ως το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης.

«Η Τουρκία είναι εν αδίκω και το ξέρει», ωστόσο συνεχίζει να προσθέτει νέα θέματα διεκδικήσεων, είπε ο κ. Καιρίδης. «Η Τουρκία έχει πάρει δρόμο απομάκρυνσης από τη Δύση».

«Oι χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου και η μεγάλη συγκέντρωση δυνλάμεων στην περιοχή πρέπει να μας προβληματίσουν», επισήμανε από την πλευρά του ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης.

Κομβικό είναι το ερώτημα με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη αποστολή τουρκικού γεωτρύπανου σε περιοχή που περιλαμβάνεται στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Επίσης πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα σε ενδεχόμενη προβοκατόρικη ενέργεια της Τουρκίας με στόχο να μας οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο και να μας οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς της όρους.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024