Κοροναϊός : Η συγκέντρωση Τραμπ στην Τάλσα πιθανόν συνέβαλε στην εξάπλωσή του
Η προεκλογική συγκέντρωση του ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι κινητοποιήσεις στην Τάλσα (Οκλαχόμα) τον περασμένο μήνα «πιθανόν» συνέβαλαν στην έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κοροναϊό στην περιοχή
Η προεκλογική συγκέντρωση του ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι κινητοποιήσεις στην Τάλσα (Οκλαχόμα) τον περασμένο μήνα «πιθανόν» συνέβαλαν στην έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κοροναϊό στην περιοχή, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας υγείας χθες Τετάρτη.
«Τον υψηλότερο αριθμό… »
«Ναι, αυτήν τη στιγμή καταγράφουμε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και όπως γνωρίζετε είχαμε σημαντικά γεγονότα τις τελευταίες λίγες εβδομάδες που πιθανόν συνέβαλαν σε αυτό», επισήμανε ο Μπρους Νταρτ, διευθυντής της υπηρεσίας υγείας της πόλης και της κομητείας Τάλσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
«Τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαιώσαμε σχεδόν 500 κρούσματα και ξέρουμε πως είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις πριν δύο εβδομάδες και κάτι», διευκρίνισε ο Νταρτ ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν εννοούσε την προεκλογική συγκέντρωση του αμερικανού προέδρου και τις διαδηλώσεις εναντίον των φυλετικών, κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που πραγματοποιήθηκαν σε αντίδραση.
«Επομένως, υποθέτω, απλώς συνδέουμε τις τελείες», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ διεξήγαγε τον περασμένο μήνα στην Τάλσα την πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του αφότου η πανδημία του κοροναϊού άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.
Επικρίθηκε από εδικούς
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επικρίθηκε από ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας διότι προσέλκυσε χιλιάδες ανθρώπους στην προεκλογική συγκέντρωσή του σε κλειστό γυμναστήριο, χωρίς να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.
Η ίδια η εκστρατεία του Τραμπ είχε αναρτήσει εξαιρετικά ασυνήθιστη αποποίηση ευθύνης στον ιστότοπό της πριν την εκδήλωση, τονίζοντας προς τους ανθρώπους που επρόκειτο να πάνε σε αυτήν πως «αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους» που συνδέονται με την έκθεσή τους στον κοροναϊό.
Στην κομητεία Τάλσα καταγράφονται 72 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 4.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας