Hot dog από σπίτι
Λαχταριστό και έτοιμο στο πι και φι
ΥΛΙΚΑ (για 1 hot dog)
1 λουκάνικο μαύρου χοίρου (το αντικαθιστούμε με οποιοδήποτε χωριάτικο λουκάνικο),
1 φραντζολάκι με τραγανή κρούστα, ζεσταμένο στον φούρνο
2-3 κ.γ. καραμελωμένα κρεμμύδια*
2 κ.σ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. καρότο, τριμμένο
1 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2-4 κ.γ. μαγιονέζα ανακατεμένη με 1 κ.γ. μουστάρδα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλείφουμε το λουκάνικο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Χαράσουμε την επιφάνεια του διαγώνια απαλά με ένα μαχαίρι (αυτό βοηθάει να απελευθερώνονται οι υδρατμοί από το εσωτερικό του) και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 6-8 λεπτά από όλες τις πλευρές.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το φρατζολάκι κατά μήκος, από την μια πλευρά. Τοποθετούμε στη βάση τα καραμελωμένα κρεμμύδια, από πάνω το λουκάνικο και τέλος τα λαχανικά με το μυρωδικό (λάχανο, καρότο, μαϊντανό) ανακατεμένα με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
*Καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούμε να βρούμε έτοιμα στα σουπερμάρκετ. Αν θέλουμε, φτιάχνουμε τα δικά μας ως εξής: για 2-3 κ.γ. θα χρειαστούμε ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Το σοτάρουμε σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, σβήνουμε με 1,5 κ.σ. balsamico και προσθέτουμε 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Γρίπη: Η κορύφωση έρχεται τις επόμενες μέρες
- Ινιέστα για… Ελ Κααμπί!
- Αλ Σάρα: «Όλα τα εκκρεμή θέματα με τις κουρδικές δυνάμεις θα επιλυθούν» – Συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026
- Η Χιλή κηρύσσει «κατάσταση καταστροφής» – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442