Μπακογιάννη: Τι είπε για το συνωστισμό στην Ομόνοια και τη νέα όψη της πλατείας
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη νέα όψη της πλατείας Ομονοίας, αλλά και στο συνωστισμό που σημειώθηκε κατά την παρουσίασή της από το δήμαρχο Αθηνών
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε η πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη νέα όψη της πλατείας Ομονοίας, αλλά και στο συνωστισμό που σημειώθηκε κατά την παρουσίασή της από το δήμαρχο Αθηνών.
«Μια ωραία πλατεία που αποδόθηκε στους Αθηναίους, μέσα στη γενικότερη προσπάθεια απόδοσης του δημόσιου χώρου» υπογράμμισε σχετικά.
Όσον αφορά το συνωστισμό, υποστήριξε ότι «δεν ξέρω πολύ κόσμο που ζήτησε συγγνώμη. Το παραδέχθηκε ο άνθρωπος. Είπε συγγνώμη έκανα λάθος. Δεν ξέρουμε πολλούς ανθρώπους με ταχύτητα να αναγνωρίζουν το λάθος τους».
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «το σημαντικό είναι να πειστούμε όλοι ότι η κοινωνική απόσταση είναι επιβεβλημένη πολιτική».
Ωστόσο, όπως προσέθεσε «δυστυχώς δεν υπάρχει εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Άρα κάθε απόφαση, όπως αυτή που πήραμε σήμερα για την επαναλειτουργία των οργανωμένων πλαζ, ενέχει κίνδυνο».
«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κρατώντας αποστάσεις προστατεύει τον εαυτό του και το διπλανό του. Ίσως θα έχουμε και παρατράγουδα στις πλαζ. Όμως δεν μπορούσαμε να μείνουμε κλειστά. Κάνουμε το σταυρό μας, τις ανοίγουμε και ελπίζουμε ο κόσμος να έχει τη συναίσθηση της ατομικής ευθύνης» τόνισε, εξηγώντας, ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η δυνατότητα επαφών μεταξύ του κόσμου στα σημεία, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
- Δήμος Καισαριανής: Θετική εξέλιξη για το Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη»
- Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για το πλεονέκτημα έδρας – Το 4/4 που στέλνει στην κορυφή και οι ισοβαθμίες (pic)
- Πάσχα: Γεύματα αγάπης από τη Μητρόπολη Πειραιώς, τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Δήμο Πειραιά
- Λάζαρος Κυρίζογλου: «Χωρίς ισχυρούς Δήμους, δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη»
- Ιράν: «Πρέπει να κηρύξει τη νίκη και να τερματίσει τον πόλεμο με δικούς του όρους», λέει πρώην ΥΠΕΞ της χώρας
- BHMAGAZINO – Easter Issue: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442