Κοροναϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα για παραβίαση μέτρων – Ξεπερνούν τα 8,7 εκατ. ευρώ
Ξεπερνούν τα 8.700.000 ευρώ τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για παραβίαση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κοροναϊού
Ξεπερνούν τα 8.700.000 ευρώ τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για παραβίαση των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κοροναϊού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, την Δευτέρα 27 Απριλίου για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
- 43 στην Αττική
- 4 στην Κεντρική Μακεδονία
- 4 στη Θεσσαλονίκη
- 1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
- 1 στη Δυτική Μακεδονία
- 1 στην Ήπειρο
- 1 στην Θεσσαλία
- 1 στη Στερεά Ελλάδα.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ, ενώ σε 29 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.301 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε 845 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.
Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.611 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
- 765 στην Αττική
- 179 στη Θεσσαλονίκη
- 117 στην Κρήτη
- 89 στα Ιόνια Νησιά
- 88 στην Κεντρική Μακεδονία
- 86 στη Δυτική Ελλάδα
- 75 στη Θεσσαλία
- 54 στην Πελοπόννησο
- 44 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
- 42 στη Στερεά Ελλάδα
- 29 στο Νότιο Αιγαίο
- 20 στο Βόρειο Αιγαίο
- 17 στην Ήπειρο και
- 6 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 56.028 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 150 ευρώ.
Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν εννέα άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 533 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 509 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)
















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442