«Άκυρο» στη μαζική μεταφορά 1.500 προσφύγων από τη Μόρια
Η μεταφορά που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο ακυρώνεται για λόγους τήρησης των πρωτοκόλλων ασφάλειας για τον κοροναϊό.
Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο μεταφορά 1.500 ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας σε ξενοδοχεία της ενδοχώρας.
Η μεταφορά μπήκε στον «πάγο» από το υπουργείο Μετανάστευσης και τον ΕΟΔΥ, λόγω των πρωτοκόλλων ασφαλείας που είναι απαραίτητο να ισχύσουν για την αποφυγή μετάδοσης του κοροναϊού. Σημειώνεται βέβαια ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη Μόρια.
Για τον ίδιο λόγο, ακυρώνεται και η προγραμματισμένη επίσκεψη του Νότη Μηταράκη το Σάββατο στη Μυτιλήνη.
Τμηματικά η μεταφορά σε μικρές ομάδες
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία είχε κάνει την επιλογή των προσφύγων που θα μεταφέρονταν και είχε διαθέσει τη σχετική λίστα στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενημερώθηκε την Πέμπτη πως η επιχείρηση του Σαββάτου δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά οι μεταφορές θα γίνουν τμηματικά, σε μικρές ομάδες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι πρόσφυγες που θα μετακινούνται σε μικρές ομάδες σε ξενοδοχεία θα τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα μέσα σ’ αυτά, προκειμένου να διασφαλιστεί η μη μετάδοση του ιού σε τοπικές κοινωνίες.
Καταργείται το 2020 το πρόγραμμα μίσθωσης ξενοδοχείων
Την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Καταργούμε το πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία το 2020 #ert1
— Νότης Μηταράκης (@nmitarakis) April 23, 2020
Όπως εξήγησε ο υπουργός, σήμερα χρησιμοποιούνται 55 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, όπου διαμένουν 5.800 ωφελούμενοι. «Θα χρειαστούμε προσωρινά μέχρι το Σεπτέμβριο να προσθέσουμε κάποια κρεβάτια, για να αποφύγουμε προβλήματα δημόσιας υγείας στις δομές των νησιών», είπε.
«Από εκεί και πέρα, στόχος του υπουργείου είναι, μέσα στο 2020 να καταργήσουμε τις μισθώσεις αυτών των 55 δομών» πρόσθεσε.
- Ιράν: Την κατάληψη του νησιού Χαργκ εξετάζει ο Τραμπ – Η επιχείρηση θα απαιτούσε χερσαίες δυνάμεις
- Οπαδοί της Ροσάριο πέταξαν φουσκωτές κούκλες με φανέλες της Νιούελς στο γήπεδο (vid)
- Όσκαρ 2026: Λίγες εκπλήξεις, πολλά Τιμοτέ Σαλαμέ αστεία και ένας safe δρόμος
- Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά
- Υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ: Κίνημα… χωρίς κινηματίες!
- Λαμία: 27χρονη μητέρα τριών παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο
- Ο Κομπανί δεν έχει τερματοφύλακες – Η Μπάγερν «ξέμεινε» και ετοιμάζει 16χρονο για το Champions League
- Γιατί η πρόσβαση στην αντισύλληψη παραμένει άνιση στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442