Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο Γιάννος Παπαντωνίου
Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος έχει παραμείνει προσωρινά κρατούμενος επί 17 μήνες για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος έχει παραμείνει προσωρινά κρατούμενος επί 17 μήνες για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Όπως είναι γνωστό πριν από λίγες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε γίνει δεκτή η αίτηση που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και είχε διαταχθεί η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Παρά τη δικαστική αυτή εξέλιξη, όπως είχε δηλώσει και δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμενε κρατούμενος προσωρινά γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει το ποσό της εγγύησης. Τελικά όμως, ο πρώην υπουργός σε λίγη ώρα θα βρεθεί εκτός φυλακών καθώς του δόθηκε προθεσμία ,λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία του κορωοιού, μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 να καταβάλλει το ποσό της εγγυοδοσίας. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της ποινικής εμπλοκής του στην υπόθεση αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
Δήλωση δικηγόρου
Με το υπ`αριθμόν 945/2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος κύριος Χαράλαμπος Σεβαστίδης) διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που έλαβε χώρα την περίοδο του 2001, για την οποία κατηγορείται ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου. Είναι βέβαιο ότι κατά την περαιτέρω έρευνα θα γίνει αποδεκτό το αίτημα του Εισαγγελέα κύριου Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου και θα κληθούν να διαφωτίσουν τις πτυχές της ένδικης δικογραφίας τα μη πολιτικά πρόσωπα, ένστολοι του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του Π.Ν, με καθοριστικό ρόλο. Είναι βέβαιο πως θα τεκμηριωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών ήταν η μόνη και συμφέρουσα επιλογή για το Ελληνικό Δημόσιο και αυτό αποδεικνύεται –αδιαμφισβήτητα – και από το γεγονός ότι από το 2001 έως σήμερα φυλάσσουν αποτελεσματικά και αδιατάραχτα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας.
Επίσης, η κυρία Μαρία Τόλια, Ανακρίτρια του Ν.4022/2011, δυνάμει του άνω 945/2020 Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που διέταξε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κύριου Γιάννου Παπαντωνίου με περιοριστικούς όρους, χορήγησε σύμφωνα με το άρθρο 295 παράγραφος 2 του Κ.Π.Δ. προθεσμία καταβολής της επιβληθείσας εγγύησης την 1/7/2020, λαμβάνοντας υπόψη των εκτάκτων συνθηκών, που επικρατούν στην χώρα λόγω κορωνοιού.
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Μετρό: Προσοχή έρχονται αλλαγές – Ποιες ώρες και μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί
- Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 78-90: Με εξαιρετικoύς Μέλβιν και Μουρ ο δικέφαλος (vids)
- Το σκάνδαλο Έπσταΐν και οι σκιές πάνω από την ευρωπαϊκή ελίτ
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά από αφυγραντήρα σε διαμέρισμα – Κάηκε ολοσχερώς
- Ζαχαριάδης: Σιωπή από τους εγχώριους τραμπιστές εντός και εκτός ΝΔ για τις ρατσιστικές αθλιότητες του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442