Μόσιαλος: Σημαντικές αλλαγές στις προτάσεις των κυβερνήσεων για την παγκόσμια διακυβέρνηση
«Στις επόμενες ημέρες θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις προτάσεις πολλών κυβερνήσεων και για τις εθνικές πολιτικές και για την παγκόσμια διακυβέρνηση» προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Μόσιαλος
«Πρέπει να βλέπουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ως επένδυση, όχι ως μειονέκτημα», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κοροναϊό και καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή άρθρο των Financial Times που πραγματεύεται τον νέο ρόλο του δημοσίου τομέα.
«Πρέπει να βλέπουμε τις δημόσιες υπηρεσίες ως επένδυση, όχι ως μειονέκτημα. Να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στην αγορά εργασίας. Να ξαναδούμε τα προνόμια των πλουσίων. Πολιτικές που μέχρι τώρα θεωρούνταν εκκεντρικές όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η φορολόγηση του πλούτου θα πρέπει να είναι συστατικά στοιχεία των νέων προσεγγίσεων» γράφει ο κ. Μόσιαλος.
«Στις επόμενες ημέρες θα δούμε σημαντικές αλλαγές στις προτάσεις πολλών κυβερνήσεων και για τις εθνικές πολιτικές και για την παγκόσμια διακυβέρνηση» προσθέτει, μεταξύ άλλων.
«Στα πλαίσια αυτά κατέθεσα τις προτάσεις μου για την σημασία των επιστημονικών ανακαλύψεων ως δημοσίων αγαθών σε περιόδους μεγάλων κρίσεων. Οι κρίσεις απαιτούν αναπροσαρμογές και γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Η χώρα μας είναι στην πρωτοπορία των μεγάλων συζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο» επισημαίνει, ακόμη, ο καθηγητής.
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
- Απεργία στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για το leisure crafting» – Και ίσως σου αλλάξει τη ζωή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Επίσκεψη Δένδια στην Ουάσιγκτον: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Γ’)
- Συνταγή: Παπαρδέλες με λαχανικά
- ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/finn-h-o4F7IzxjGZ4-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442