Θετικός στον κοροναϊό βρέθηκε υψηλόβαθμος κληρικός, ο οποίος ζει στον ξενώνα Σάντα Μάρτα, εντός του Βατικανού, στον οποίο διαμένει και ο πάπας Φραγκίσκος.
Ο κληρικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρώμης Columbus, το οποίο μόλις εξοπλίσθηκε για την αντιμετώπιση του ιού.
Τέσσερα κρούσματα στο Βατικανό
Συνολικά, στο Βατικανό έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό τέσσερα άτομα. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, εδώ και αρκετές ημέρες ο ποντίφικας τρώει μόνος του και κρατά αποστάσεις ασφαλείας από όλα τα άτομα με τα οποία συνομιλεί. Προς το παρόν, πάντως, συνεχίζει να συναντά τους στενότερους συνεργάτες του.
Αναμένεται, πάντως, να αυστηροποιηθούν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Αγία Έδρα και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η προσωρινή ολική απαγόρευση εξόδου και εισόδου σε όσους δεν διαμένουν στο παπικό κρατίδιο.
Είναι η πρώτη φορά, που το Βατικανό ετοιμάζεται να γιορτάσει το Πάσχα των Καθολικών, στις 12 Απριλίου, χωρίς τη συμμετοχή των πιστών στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας