Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον αθλητισμό, με την FIBA να ανακοινώνει την άμεση διακοπή όλων των διοργανώσεων που γίνονται υπό την αιγίδα της.
Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει την ΑΕΚ, που αγωνίζεται στο Basketball Champions League, με δεδομένο ότι καθυστερούν οι υποχρεώσεις της Εθνικής σε προολυμπιακό τουρνουά και «παράθυρα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακοπή όλων των διοργανώσεων είναι επ΄αόριστον και μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Γνωρίζοντας τη δεδομένη κατάσταση με την έξαρση του κορωνοϊού και προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών και των οπαδών, η FIBA ανακοινώνει πως όλες οι διοργανώσεις θα αναβληθούν από αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.
Η FIBA θα συνεχίσει να ελέγχει την κατάσταση σε καθημερινή βάση και θα εξετάσει τις επιλογές για τη συνέχεια ή όχι των διοργανώσεων, όταν και αν οι περιστάσεις το επιτρέψουν».
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι «μαύρες γάτες» νίκησαν τις «καρακάξες» (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού βορρά και η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο για να… πικάρει την μεγάλη της αντίπαλο