Οξύνεται η ένταση στην Ιντλίμπ – Καταγγελίες για τουρκικά όπλα στην κατοχή τρομοκρατών
Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η Τουρκία έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές μονάδες στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Ιντλίμπ, με παραπάνω από 70 άρματα μάχης και σχεδόν 200 τεθωρακισμένα οχήματα να μετακινούνται προς τη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας
Μεγάλες ποσότητες τουρκικών όπλων φέρεται να βρίσκονται στα χέρια τρομοκρατών της οργάνωσης Jabhat al-Nusra, όπως αποκαλύπτει στρατιωτική και διπλωματική πηγή, στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη Συρία.
Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, η Τουρκία έχει αναπτύξει σημαντικές στρατιωτικές μονάδες στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Ιντλίμπ, με παραπάνω από 70 άρματα μάχης και σχεδόν 200 τεθωρακισμένα οχήματα να μετακινούνται προς τη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας.
Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό τμήμα του τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού έχει μεταφερθεί σε εξτρεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra, έσπευσε να προσθέσει η ίδια πηγή.
Μάλιστα, τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην Ιντλίμπ έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν φορητά συστήματα αεράμυνας, τα οποία έχουν οδηγήσει στην κατάρριψη δύο συριακών αεροσκαφών τις τελευταίες πέντε ημέρες.
Η ίδια πηγή κατήγγειλε δε, ότι η Άγκυρα έχει προμηθεύσει τρομοκράτες της περιοχής με στολές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
«Υπάρχει ανησυχία για περιπτώσεις, κατά τις οποίες η Άγκυρα προμηθεύει τρομοκράτες του Ιντλίμπ με στολές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα, τρομοκράτες της Hayat Tahrir al-Sham και άλλων οργανώσεων, μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων».
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442