Ένα συγκινητικό και πρωτότυπο τρόπο, διάλεξαν παιδιά από την Κρήτη, για να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο, των γλυπτών του Παρθενώνα.
Τα παιδιά βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.
Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, τα παιδιά κάθισαν οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα, κρατώντας μια ελληνική σημαία στη βάση της, και στη συνέχεια τραγούδησαν το τραγούδι για την ξενιτιά, το Τζιβαέρι.
Επιπλέον τα παιδιά, στο πλαίσιο ενός project που ονομάζεται «Your Thoughts on Greece…for tourists in London», έθεσαν ερωτήσεις στους επισκέπτες του Μουσείου, μεταξύ των οποίων και το «αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα», με πολλούς από αυτούς να απαντούν θετικά.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.