Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊος: Ένα απέραντο νοσοκομείο η Ουχάν – Εικόνες σοκ από τα camp απομόνωσης

Κοροναϊος: Ένα απέραντο νοσοκομείο η Ουχάν – Εικόνες σοκ από τα camp απομόνωσης

Οι 25.870 κλίνες δεν τους αρκούν.

Μπορεί η πόλη Ουχάν από όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός να έχτισε από το απόλυτο μηδέν δύο νοσοκομεία μέσα σε λίγες μέρες, ωστόσο οι αριθμοί και τα γεγονότα φαίνεται πως η πόλη με τους εκατομμύρια κατοίκους έχει μετατραπεί η ίδια σε ένα χαοτικό νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κινέζικη πόλη στην δημοσιότητα, πάνω από δώδεκα στάδια έχουν μετατραπεί σε «θαλάμους» για όσους έχουν κοροναϊό, ενώ έχουν δημιουργηθεί αυτή τη εβδομάδα ακόμη 132 ειδικοί χώροι εξαιτίας του φονικού ιού.

Κι ενώ λοιπόν μόνο στην πόλη Ουχάν έχουν ανοίξει συνολικά 25.870 κλίνες για όσους έχουν τον κοροναϊό ή εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, ούτε αυτές είναι αρκετές για να στεγάσουν επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως οι κατασκευαστές πρόχειρων καταλυμάτων θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και να δημιουργήσουν κι άλλους τέτοιους χώρους και μάλιστα όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Ήδη μάλιστα αυτή την εβδομάδα έχουν παρθεί αρκετές αποφάσεις ώστε όλοι οι χώροι να αξιοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Ειδικότερα τέσσερα πανεπιστήμια αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα απομόνωσης και να φιλοξενήσουν συνολικά 5.400 ασθενείς.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω στην μεγαλούπολη υπάρχουν ακόμη 12.571 camps, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Εκτός αυτού ο πρόεδρος της επαρχίας Χουμπέι στην Ουχάν ανακοίνωσε πως όλα τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες, τα άδεια εργοστάσια θα μετατραπούν σε σταθμούς όπου θα «μπαίνουν» οι άνθρωποι σε καραντίνα. Τίποτα δεν θα μείνει αναξιοποίητο.

Οι εργαζόμενοι στη Ουχάν έχουν ήδη κατασκευάσει δύο νοσοκομεία από το μηδέν μέσα σε δύο εβδομάδες: πρόκειται για το νοσοκομείο Huoshenshan χωρητικότητας 1.000 κλινών και νοσοκομείο Leishenshan  με 1.600 κλίνες.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι πρέπει να χτιστούν 20 ακόμη «πρόχειρα νοσοκομεία», αλλά είναι άγνωστο πόσα κρεβάτια αναμένεται να έχουν.

Σημειώνεται πως η Ουχάν έχει περίπου 14 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Zhou Xianwang.

Εννέα εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται σήμερα στην πόλη, η οποία μπήκε και επισήμως σε καραντίνα εξαιτίας του κοροναϊού πριν από 16 μέρες , ενώ πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι κάτοικοι του Ουχάν προστατεύονται παραμένοντας κλεισμένοι στο σπίτι τους, ωστόσο ο ιός που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 638 άτομα φαίνεται πως εξαπλώνεται γρήγορα.

Σημειώνεται πως ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 636 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς άλλοι 73 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Παρασκευή.

Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων (69) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας. Οι 64 από τους ασθενείς πέθαναν στην πόλη Ουχάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα.

Σε όλη την κινεζική επικράτεια καταγράφηκαν 3.143 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, γεγονός που αυξάνει σε 31.161 το σύνολο των κρουσμάτων.

Εξ αυτών, «4.821 άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», ενώ αντίθετα «1.540 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024