Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόμπι Μπράιαντ : «Έφυγε» μαζί με την κόρη του - Τα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Κόμπι Μπράιαντ : «Έφυγε» μαζί με την κόρη του – Τα σενάρια για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Οι αμερικανικές αρχές, μετά το αρχικό σοκ που υπέστη η παγκόσμια κοινότητα  αναζητούν τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, μοντέλου S-76B, η οποία προκάλεσε τον θάνατο εννιά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν ο βετεράνος σούπερ σταρ του NBA, Κόμπι Μπράιαντ και η μόλις 13 ετών κόρη του Τζιάνα.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Κόμπι Μπράιαντ δεν υπάρχει πια στη ζωή.

Η εμβληματική μορφή του παγκόσμιου αθλητισμού έγραψε μοναδική ιστορία με την εικοσαετή παρουσία του στους Λος Άντζελες Λέικερς και ο τρόπος με τον οποίο θρηνεί ο κόσμος τον χαμό του φανερώνει το μέγεθος του ανδρός και την πορεία που διέγραψε στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Οι αμερικανικές αρχές, μετά το αρχικό σοκ που υπέστη η παγκόσμια κοινότητα  αναζητούν τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, μοντέλου S-76B, η οποία προκάλεσε τον θάνατο εννιά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν ο βετεράνος σούπερ σταρ του NBA, Κόμπι Μπράιαντ και η μόλις 13 ετών κόρη του Τζιάνα.

Τα σενάρια της τραγωδίας

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το σημείο της συντριβής, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του και οι υπόλοιποι επιβάτες του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, οδηγούν σε δυο σενάρια: είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Οπως αναφέρει το Associated Press, στην περιοχή Καλαμπάσας όπου έπεσε το ελικόπτερο, οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, καθώς επικρατούσε πυκνή ομίχλη.

Οι αρχές ακόμη συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ επίσημα δεν αναφέρουν τα ονόματα των θυμάτων, καθώς περιμένουν την αναγνώρισή τους.

Είναι ωστόσο ήδη γνωστό πως εκτός του Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάννα, στο ελικόπτερο βρίσκονταν και ένας προπονητής του μπέιζμπολ, με την γυναίκα του και την κόρη του, που ήταν συναθλήτρια της Τζιάννα στην ακαδημία μπάσκετ του Κόμπι Μπράιαντ.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε μετά τις 9 από το αεροδρόμιο Τζον Γουέιν και στις 10 έπεσε σε λόφο στη περιοχή Καλαμπάσας.

Μάρτυρες ανέφεραν πως το είδαν να πετάει σε χαμηλό ύψος, καθώς και να στροβιλίζει, πριν προσκρούσει στο έδαφος και ακολουθήσει έκρηξη.

Ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Burbank γύρω στις 9:30 το πρωί της Κυριακής (26/1) τοπική ώρα (19.30, 26/1 ώρα Ελλάδας) και ο πύργος γνώριζε ότι ο πιλότος είχε περιπλανηθεί για περίπου 15 λεπτά.

Ο πιλότος κινήθηκε βόρεια κατά μήκος του 118 αυτοκινητόδρομου προτού γυρίσει προς τα δυτικά και άρχισε να έχει πορεία πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 γύρω από το Woodland Hills της Καλιφόρνια.

Περίπου στις 09:40 συνάντησαν πιο κακές καιρικές συνθήκες όπως και πυκνή ομίχλη και ο ελικόπτερο στράφηκε νότια.

Αυτό ήταν και το κρίσιμο σημείο. Επειδή γύρισε προς μια ορεινή περιοχή.

Ο πιλότος ξαφνικά και γρήγορα ανέβηκε από περίπου 1.200 πόδια στα 2.000 πόδια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα – γύρω στις 09:45 – πέταξε προς το βουνό στα 1.700 πόδια. Εκεί χάνεται και η επικοινωνία. Τα στοιχεία του ιχνηλάτη πτήσης δείχνουν ότι πετούν με ταχύτητα 161 κόμβους την ώρα.

Ένα ακόμη παιδί βρήκε τραγικό θάνατο στο ελικόπτερο

Το κολέγιο Orange Coast επιβεβαίωσε τον θάνατο του προπονητή της ομάδας μπέιζμπολ Τζον Αλτομπέλι, που μαζί με τη σύζυγό του και την ανήλικη κόρη τους επέβαιναν στο ίδιο ελικόπτερο με τον διάσημο μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπράιντ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του ελικοπτέρου, από την οποία, εκτός του πιλότου, επιβεβαιώνεται ότι σκοτώθηκαν ο προπονητής Τζον Αλτομπέλι, με τη γυναίκα του και την ανήλικη κόρη τους.

Η κόρη του Αλτομπέλι, ο οποίος ήταν προπονητής στο κολέγιο Orange Coast, προπονείτο στο μπάσκετ μαζί με την κόρη του Κόμπι Μπράιαντ.

Λαϊκό προσκύνημα έξω από το Staples Center

Εκατοντάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το «Staples Center», για να τιμήσουν την μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα.

Στο άκουσμα του θανάτου του, αλλά και της κόρης του, άπαντες «πάγωσαν» και ο χρόνος σταμάτησε.

Αμέσως, πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια, συγκεντρώθηκε έξω από το γήπεδο των «λιμνανθρώπων», για να ανάψει ένα κερί ή για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη τους, φωνάζοντας ρυθμικά «Κόμπι, Κόμπι» και «MVP, MVP».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024