Πάγια ρύθμιση : Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν τις 24 δόσεις
Οι προϋποθέσεις για μετάβαση στη νέα πάγια ρύθμιση
Την ευκαιρία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία σε έως 24 δόσεις θα έχουν όσοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.
Οι οφειλέτες αυτοί θα μπορούν να μεταφέρουν τις οφειλές τους στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, όταν αυτή ενεργοποιηθεί.
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για την υπαγωγή στη νέα πάγια ρύθμιση.
Η πάγια ρύθμιση
Η νέα ρύθμιση αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου όταν προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης από τους οφειλέτες.
Με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τη νέα πάγια ρύθμιση οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε έως 24 μηνιαίες δόσεις όσον αφορά το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και άλλους φόρους όπως και τέλη στην Εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.
Στη νέα ρύθμιση μπορούν να μπουν όλα τα παλαιά χρέη προς την Εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα.
Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα.
Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)

































































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442