Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κανονική αλλοίωση

Κανονική αλλοίωση

Του πρωταθλήματος. Της πραγματικότητας. Της λογικής…

Είναι προφανές ότι κάπως έτσι θα γινότανε. Με αληθινό θράσος. Δεν είναι το προπέρσινο που ο Ολυμπιακός είχε πρωτίστως να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό και πήγαινε μόνο με την «αύρα πρωταθλητή».

Δεν είναι το περσινό που οι 20 αλλαγές στο ρόστερ έφεραν απώλειες στην αρχή και ανάγκασαν την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να καταδιώκει από τις πρώτες αγωνιστικές. Φέτος είναι αλλιώς. Φέτος οι Ερυθρόλευκοι είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Σκάλες ψηλότερα από τις περισσότερες ανταγωνίστριες τους στην Σούπερ Λιγκ 1.

Πως λοιπόν θα κρατούσαν τα προσχήματα; Θα αναγκάζονταν αργά ή γρήγορα να πετάξουν τις μάσκες. Και να φτάσουν σε μια ιστορία σαν την αποψινή του Βόλου. Στην κορύφωση της φάρσας που παρακολουθούμε.

Σε μια αναμέτρηση που πλέον κέρδισε τη δική της θέση στο «πάνθεον» της εποχής. Πλάι στο πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα, σε εκείνον τον αιματοβαμμένο τελικό του 2017 στο ίδιο γήπεδο κλπ.

Ο Βόλος των έξι δανεικών από τον ΠΑΟΚ. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, σε ρόλο μεταφραστή στον πάγκο. Ο Φωτιάς –του ΠΑΟΚ-Ξάνθη που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ έπειτα από τις καταγγελίες πολυιδιοκτησίας- στο χορτάρι. Ο Ευαγγέλου –του Βόλος-ΠΑΟΚ- στο δωμάτιο της τεχνολογίας.

Αληθινό μπλόκο. Από εκείνα που θα ήταν θαύμα να περνούσαν οι Ερυθρόλευκοι. Όχι γιατί ποδοσφαιρικά μπορούσαν οι νεοφώτιστοι να βάλουν –πολύ- δύσκολα. Αλλά γιατί ήταν όλοι στα χαρακώματα. Στις σωστές θέσεις μάχης.

Το γκολ του Σουντανί που ακυρώνει από το VAR ο Ευαγγέλου πετά οριστικά την video τεχνολογία στα σκουπίδια. Κρίμα τα 13,5 εκατ ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου που αυτές τις ημέρες γράφει και σβήνει στο διαδίκτυο προσπαθώντας να πάρει το μέρισμα.

Τα δύο πέναλτι σε διαφορά δευτερολέπτων που κάνει πως δεν βλέπει (και στην οθόνη του VAR) ο Φωτιάς απλά δεν γίνεται να χωρέσουν στη λίστα των «ανθρώπινων λαθών». Θα τα έδιναν και οι αμυντικοί του Βόλου. Και όσο για τον δήμαρχο που μάλιστα αποβλήθηκε; Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα μπορούσε να μας διαφωτίσει σχετικώς.

Μελλοντικά. Προς το παρόν ψάχνει -ακόμη- να μάθει σε ποιον ανήκει η Ξάνθη, και πως οι μετοχές της ΠΑΕ εκεί μεταβιβάστηκαν από μια εταιρία του Πανόπουλου σε άλλη δίχως την έγκριση της. Αργότερα θα πρέπει να ψάξει και τον πρώην σερβιτόρο στο επάγγελμα ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, που σαν μεγαλομέτοχος της RFA φέρεται να έβαλε στην εταιρία του 10 εκατ ευρώ προτού εξαγοράσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ακριτών.

Όλοι μαζί λοιπόν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ήρθαν και 22 τελικές, 3 δοκάρια και ένα κάρο με χαμένες ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στον Βόλο. Όσους άφησε και στην Ξάνθη κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις της RFA. Όσους στη Νέα Σμύρνη με τον Κομίνη να δίνει ένα στα δύο πέναλτι. Όσους με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη που μια εβδομάδα μετά τον Πανιώνιο, είδε και εκείνος έναν διαιτητή να δίνει… ένα στα δύο πέναλτι.

Και αν ο ΠΑΟΚ αύριο λογικά επικρατήσει του Ατρομήτου, σε ένα ζευγάρι με τη δική του… σύγχρονη ιστορία; Ο Ολυμπιακός θα είναι δεύτερος. Και θα πρέπει να βρει την ψυχραιμία να συνεχίσει, έχοντας επόμενη αποστολή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο άδειο Καραϊσκάκη.

Μεταξύ μας: Και πολύ άντεξε. Και μιας και άντεξε πολύ; Προφανώς θα έφτανε ένα απόγευμα σαν το αποψινό.

Κατά τα λοιπά: Τα λέγαμε και πριν λίγες ημέρες. Ο Χούμπελ και ο Φούσεκ «επιτηρούν» αυτό το πρωτάθλημα για λογαριασμό των συνομοσπονδιών. Εκείνοι έχουν επιτρέψει στη διοίκηση Γραμμένου και τον αρχιδιαιτητή Περέιρα να εξελίσσεται αυτή η φαρσοκωμωδία που μπορεί να έχει έναν και μοναδικό τίτλο: Αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024