Κέρδη 2% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την τελευταία εβδομάδα
Θετική ήταν η τελευταία εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών αφήνοντας του κέρδη 2%. Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης Τιμών πάτησε και τις 890 μονάδες ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.
Θετική ήταν η τελευταία εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών αφήνοντας του κέρδη 2%.
Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης Τιμών πάτησε και τις 890 μονάδες ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.
Η συνεδρίαση της Παρασκευής, διεξήχθη εν μέσω θετικών μηνυμάτων από την αγορά ομολόγων (στο 1,364% υποχωρεί η απόδοση του 10ετους) και θετικών προσήμων στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και των πληροφοριών για πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,05%, από τις αρχές Δεκεμβρίου υποχωρεί 1,16%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει υψηλά κέρδη 45,29%.
Η συνεδρίαση της Παρασκευής
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου την Παρασκευή, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων, εν μέσω αυξημένου τζίρου.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή, της ΔΕΗ και τοη ΟΠΑΠΑ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 891,08 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,66%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 897,44 μονάδες(+1,38%)
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 90,007 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 26.844.475 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,51 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,21%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+5,00%), της ΔΕΗ (+2,89%), της Fourlis (+2,42%), της Σαράντης (+2,23%) και της ΑΔΜΗΕ (+2,07%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,59%), της Viohalco (-0,69%) και της Aegean Airlines (-0,61%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,75%) και των Ταξιδιών (+1,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,43%) καιι του Εμπορίου (-2,76%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Αlpha Bank διακινώντας 6.250.504 και 3.678.167 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 17,934 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 9,763 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, 41 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΝΕΚ +10,00% και CPI +9,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Παΐρης -21,43% και Μαθιός Πυρίμαχα -5,77%.
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442