Διάσωση 177 προσφύγων στο Αιγαίο – Συνελήφθησαν 3 διακινητές
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» μεταφέροντας 166 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο
Στη διάσωση 177 προσφύγων και μεταναστών και στη σύλληψη τριών διακινητών, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Κω.
Εξάλλου το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι 234 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους, ενώ συνελήφθησαν 3 διακινητές σε έξι διαφορετικά περιστατικά που εξελίχθηκαν στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο.
Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» μεταφέροντας 166 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 1» μεταφέροντας 20 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 262 από τη Λέρο.
Οι μετανάστες και πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας