Κατέκτησε το Champions League Ασίας ο Λουτσέσκου (vids)
Ο Ρουμάνος τεχνικός οδήγησε την Αλ Χιλάλ στην κατάκτηση του Ασιατικού Champions League επικρατώντας στον διπλό τελικό της Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς με συνολικό σκορ 3-0.
Ακόμη έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του πρόσθεσε ο Ρασβάν Λουτσέσκου.
Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αλ Χιλάλ, ο Ρουμάνος κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Champions League της Ασίας και να πανηγυρίσει έναν από τους πιο σημαντικούς τίτλους της καριέρας του.
Στον διπλό τελικό απέναντι στην Ουράβα από την Ιαπωνία, το σύνολο του Λουτσέσκου πήρε τη νίκη και στις δυο αναμετρήσεις με συνολικό σκορ 3-0 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.
Στον πρώτο μεταξύ τους ραντεβού, ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ είδε την ομάδα του να παίρνει δύσκολα το ματς με σκορ 1-0, ενώ στο δεύτερο τα γκολ που πέτυχαν οι Σαλέμ Αλ Νταβσάρι και Γκομίς λίγο πριν το φινάλε χάρισαν το τρόπαιο στο σύλλογο από τη Σαουδική Αραβία.
Κάπως έτσι, ο Λουτσέσκου είδε τον μεγάλο στόχο που είχε θέσει από τη στιγμή που έφθασε στην Ασία να εκπληρώνεται άμεσα και πλέον βάζει πλώρη για να πετύχει και τον επόμενο.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος των Πειραιωτών βρέθηκε στο ΣΕΦ και αποθέωσε τον Μπαρτζώκα, τους παίκτες του, αλλά και τον Γ. Αγγελόπουλο που τους υποδέχθηκε.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.