Σε νέα μαζική αποστολή email πρόκειται να προχωρήσει το Κτηματολόγιο προκειμένου να ενημερωθούν περίπου 1,3 εκατ. πολίτες για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ιδιοκτησίας τους.
Αποδέκτες θα είναι οι πολίτες περιφερειακών ενοτήτων στις οποίες η προθεσμία λήγει στις 29 Νοεμβρίου.
Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ιδιοκτησίας τους.
Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας ή διαμένουν/έχουν την έδρα τους σε μια ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες.
Οι περιοχές για το κτηματολόγιο
Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες:
– Καστοριάς/Φλώρινας
– Ευβοίας
– Αχαΐας
– Λακωνίας
– Αργολίδας/Κορινθίας
– Σάμου/Χίου/Ικαρίας
– Αιγίου
– Μεσσηνίας
– Στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων
Τι θα πρέπει να κάνετε
Ο φορέας επαναλαμβάνει στην ανακοίνωσή του πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να:
– υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr
– αποφύγουν την πολύωρη αναμονή, εφαρμόζοντας την διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης» προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού
– λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, εντοπισμό, κλπ
– χρησιμοποιήσουν δωρεάν την υπηρεσία εντοπισμού και οριοθέτησης ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου
– πληρώσουν το πάγιο τέλος σε δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.