Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την εμφάνιση της Μακάμπι στο ΣΕΦ, ενώ τόνισε πως άμυνα και εύστοχα τρίποντα τους οδήγησαν στη νίκη
Η άμυνα και η αποτελεσματικότητα στα τρίποντα ήταν το «κλειδί» της σημερινής επιτυχίας της Μακάμπι στο ΣΕΦ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
Ο Έλληνας κόουτς έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας του και πρόσθεσε πως είναι δύσκολη η μετάβαση από αγώνα σε αγώνα μέσα σε λίγες ώρες, αλλά πρέπει να ανταποκρίνονται σωστά στην δουλειά τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Μακάμπι, Γιάννη Σφαιρόπουλου:
«Ο στόχος μας ήταν να αρχίσουμε από την καλή άμυνα και μέσα από αυτή να παίξουμε καλά στην επίθεση. Δεν είναι μόνο οι πόντοι στο τρανζίσιον αλλά και τα σουτ που πήραμε. Πήραμε τις καλύτερες επιλογές. Είχαμε καλά ποσοστά και είμαι ικανοποιημένος από το σετ παιχνίδι μας».
Για το πόσο δύσκολο ήταν να καταστρώσει πλάνα για παιχνίδια μέσα σε δύο μέρες: «Είναι δύσκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι,. Οι παίκτες μας ήταν αφοσιωμένοι και ήταν από τον πάγκο και έβγαλαν ενέργεια. Επέτρεψαν μόνο 25 πόντους στην άμυνα».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο (58-34 το σκορ) και με τον Σάσα Βεζένκοφ να σκοράρει 28 πόντους, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ με 100-93.
Αυτοί είναι οι 11 που ξεκινούν για τον Ολυμπιακό στο κρίσιμο ματς της της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League απέναντι στη Λεβερκούζεν.
LIVE: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μπασκόνια για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Μετά τη νίκη του επί του Σιντάρο Μοτσιζούκι στην πρεμιέρα του στο Αυστραλιανό Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.