Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάμος : «Αν είχαμε μποφόρ, το Μάτι δεν θα ήταν τίποτα μπροστά μας» δηλώνει ο δήμαρχος

Σάμος : «Αν είχαμε μποφόρ, το Μάτι δεν θα ήταν τίποτα μπροστά μας» δηλώνει ο δήμαρχος

Στη Σάμο επικρατεί έντονη ανησυχία με τις συνθήκες στον καταυλισμό το τελευταίο διάστημα, μετά και τις άγριες συγκρούσεις, ενώ οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στη Σάμο, το βράδυ της Δευτέρας, με τον καταυλισμό προσφύγων στο Βαθύ να παραδίδεται στις φλόγες, μετά από άγριες συγκρούσεις μεταναστών που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Στο νησί επικρατεί έντονη ανησυχία με τις συνθήκες στον καταυλισμό το τελευταίο διάστημα, ενώ οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα Gr Times o δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος, το ΚΥΤ της Σάμου είναι το μοναδικό που τοποθετείται μέσα στην πόλη και μέχρι να είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος το σύστημα δεν θα αντέξει.

Αγανάκτηση, φόβος, αγωνία

«Μας έχουν πει ότι θα είναι έτοιμο στα μέσα Νοέμβρη, αλλά με τις καιρικές συνθήκες του νησιού θα είμαστε ευχαριστημένοι αν γίνει μέχρι τέλος του έτους. Φυσικά μέχρι τότε, η διαχείριση της υπόθεσης είναι στο κόκκινο. Υπάρχει αγανάκτηση, φόβος και αγωνία για το μέλλον του νησιού, για το μέλλον των παιδιών μας» λέει ο δήμαρχος και συνεχίζει:

«Είμαστε ένα νησί 8.000 κατοίκων και φιλοξενούμε περί τους 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Το ΚΥΤ έχει δυναμική 650 ατόμων. Οι υπόλοιποι είναι σκορπισμένοι περιμετρικά σε φαβέλες, σε μια δασική έκταση γεμάτη πεύκα. Έχουν λεηλατήσει περιουσίες, σκεπές, πορτοπαραθυρόφυλλα. Αν χθες είχαμε πάνω από 5 μποφόρ, το Μάτι μπροστά μας δεν θα ήταν τίποτα. Έσκαγαν συνεχώς γκαζάκια μέσα στις σκηνές».

Περιμένοντας την πολιτική ηγεσία να αναλάβει δράση

Ο ίδιος συγκάλεσε σύσκεψη στη 1:00 τα μεσάνυχτα, στην οποία παρέστησαν ο αστυνομικός διευθυντής, ο λιμενάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο στρατιωτικός διοικητής και η διοικήτρια του ΚΥΤ, όσο τα γεγονότα ήταν σε εξέλιξη.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η επιτόπια επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας. Πρόκειται να έρθει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Ελευθέριος Οικονόμου. Από χθες είμαστε σε τακτική επαφή, όπως και με τον κ.Χρυσοχοϊδη. Δεν γίνεται να μαχαιρώνονται στο κέντρο της Σάμου, με ανοιχτά μαγαζιά, μέσα στον κόσμο. Αναγκαστήκαμε σήμερα να κλείσουμε πάνω από δέκα σχολεία -παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ γιατί δεν ξέραμε ποια θα ήταν η εξέλιξη» επισημαίνει ο κ. Στάντζος.

[Πηγή: samos24.gr]

Έκκληση για μεταφορά μεταναστών από το νησί

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η πυροσβεστική συνεχίζει την αυτοψία και αποκάθαρση, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια ανθρώπινη απώλεια, μετά και την χθεσινή φωτιά.

«Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν μετανάστες και πρόσφυγες από το νησί σε άλλα μέρη. Έχουμε ξεπεράσει νομίζω το εκρηκτικό μείγμα. Υπάρχει αναφορά ότι το χθεσινό επεισόδιο με τους Σύρους και τους Αφγανούς έχει να κάνει με αντιστοίχιση στην σύρραξη λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία. Αν αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν συνεχώς εκτός ελέγχου, δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει την ψυχραιμία του ο κόσμος. Οι περισσότεροι πίνουν πολύ και δημιουργούν επεισόδια» καταλήγει ο δήμαρχος Σάμου.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024