Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο - Ένταση και επεισόδια

Φωτιά στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σάμο – Ένταση και επεισόδια

Η πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά, ενώ η αστυνομία επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο

Εκτός ελέγχου τείνει να βγει η κατάσταση στη Σάμο, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας τυλίχθηκε στις φλόγες μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του One Channel, υπάρχουν έξι άτομα, εκ των οποίων 3 άνδρες και 3 γυναίκες, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Σάμου, το οποίο είχε τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, όταν δηλαδή είχαν ξεσπάσει τα επεισόδια. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, από αυτούς οι δύο άνδρες έχουν τραύματα από μαχαίρι αλλά είναι εκτός κινδύνου και οι 3 γυναίκες και άλλος ένας άνδρας με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού.

Η πυροσβεστική προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά, ενώ η αστυνομία επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Με μέριμνα της αστυνομίας έχουν μετακινηθεί εκτός δομής οι μετανάστες για να μην κινδυνεύσει κανείς από τις πυρκαγιές, ενώ με επίσης με την συνδρομή της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο και επιχειρούν 15 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα, σε μία προσπάθεια να ελέγξουν τις φωτιές.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ, όπου ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα επεισόδια, που ξεκίνησαν εκτός καταυλισμού, γενικεύτηκαν και μεταφέρθηκαν μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από πρόσφυγες, ως μέσο διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου, ωστόσο πρόκειται για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση από πλευράς της αστυνομίας, αφού στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περίπου 6000 άτομα.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρές, μόνο, εστίες πυρκαγιάς μέσα στο ΚΥΤ.

Δείτε εικόνες από την περιοχή, όπως τις μεταφέρει το samos24.gr:

Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Δημοσιεύτηκε από Samos24.gr στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

«Γίνονται συνεχώς εκρήξεις, θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα»

Όπως ενημέρωσε μιλώντας στο One Channel η δημοσιογράφος της συριακής τηλεόρασης, Βιολέτα Τριπόδη, η κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου είναι ανεξέλεγκτη.

«Κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν εκκενωθεί όλοι» τόνισε και συμπλήρωσε πως «γίνονται συνεχώς εκρήξεις από φιάλες υγραερίων».

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» συμπλήρωσε η κ. Τριπόδη και κατέληξε πως «εκτός από την πυροσβεστική στην περιοχή βρίσκεται αστυνομία, δυνάμεις των ΜΑΤ, ακόμα και ο στρατός».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024