Νέα ώθηση στις επενδύσεις – Καταργείται το ανταποδοτικό τέλος στα περιφερειακά λιμάνια
Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, οι επενδυτές θα ήταν υποχρεωμένοι να αποδώσουν το ανταποδοτικό τέλος αποδίδεται υπέρ του οικείου οργανισμού λιμένος
Νέα ώθηση στον τομέα των επενδύσεων δίνει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να καταργήσει το ανταποδοτικό τέλος στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας.
Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, οι επενδυτές θα ήταν υποχρεωμένοι να αποδώσουν το ανταποδοτικό τέλος αποδίδεται υπέρ του οικείου οργανισμού λιμένος.
Φαίνεται ωστόσο ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταργήσει τη διάταξη για το ανταποδοτικό τέλος που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «απειλούσε» να τινάξει στον αέρα από μία σειρά επενδύσεων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μέθοδος των παραχωρήσεων επιμέρους δραστηριοτήτων, στην οποία κατέληξε η προηγούμενη κυβέρνηση, λειτουργεί αποτρεπτικά για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών .
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442